Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

60 GİRİŞİMCİYE HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

aksaray valiliği ve İŞkur

aksaray valiliği ve İŞkur il müdürlüğü tarafındanorganize edilen Çek dağıtım töreni ve 2. engellilerzirvesi kapsamında 60 projeye 40 engelli ve 20 eski hükümlü bireylere 50.000tl’ye kadar hibe desteği verildi.

hibe desteği iftar programı kur’an-ı kerim tilaveti ilebaşladı. engelli gruplarca icra edilen semazen ve mehter takımı gösterilerininardından hibe dağıtım programı gerçekleşti.

hibe desteği ve İftar programına katılan aksaray valisiaykut pekmez, ak partigrup başkanvekilive aksaray milletvekili İlknur İnceöz,cumhuriyet başsavcısı ramazan akın, adli yargı adalet komisyon başkanı sayınseyfullah sarıgül, aksaray İŞkur müdürümahmut akkuş, aksaray müftüsü cemalettinbal, atso başkanı cüneyt göktaş, ticaret borsası başkanı hamit Özkök, ziraatodası başkanı emin koçak, İlçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları ve çoksayıda stk ve oda başkanları katıldı.

İŞkur müdürü mahmut akkuş açılış konuşmasında; “aksarayvaliliği öncülüğünde aksaray çalışma ve İş kurumu olarak bütün kurum vekuruluşlarımızın destekleri ile bir taraftan engelliler zirvesi ikincisinidüzenliyoruz. bir taraftan cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla engellilerin veeski hükümlülerin istihdamına yönelik 60 adet hibe desteği çek dağıtım töreni yapacağız.bu projemiz türkiye’de birinci oldu. birçok büyük şehirleri geride bıraktık. 40engelli ve 20 eski hükümlü yeni girişimciye kendi işini kurmak için 50 binliraya kadar hibe desteği aldılar. sayın valimizin öncülüğü ile yine grupbaşkanvekilimiz İlknur İnceöz hanımefendinin destekleri ile ticaret sanayiodası ve diğer odalarımızın işbirliği içerisinde kaymakamlıklarımızla belediyebaşkanlıklarımızla çok güzel bir sinerji oluşturduk ve bu sinerjinin sonucunda60 tane proje başarılı bulundu. hiçbir başarı tek başına gerçekleşmiyor.aksaray’ın bugün 1. olmasındaki yegâne sebep yetkin ve kuvvetli birişbirliğidir. kurumların birbirleriyle iletişimidir. aksaray bugün bununmeyvesini yiyor. Çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında 6000 istihdamhedefi belirlendi.bugün bu rakam yılsonu itibariyle 13550 oldu. aksaray ilkleredoymuyor çünkü türkiye’deki girişimcilik noktasında tüm bunlar az öncebahsettiğimiz etkin bir işbirliği sonucudur ”dedi.

ak parti grup başkanvekili ve aksaray milletvekili İlknurİnceöz; “programı hazırlayan ve bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı çalışkanİŞkur müdürüme ve onun ekibine yürekten teşekkür ediyorum. buradan bir şeypaylaşmak istiyorum. bir ara gitmeyi düşünüyordu kendisi. aksaray’dan senigöndermem dedim. İyi ki de göndermemişiz. bugün güzel işlerin altına imza atanşahsımda ekibine ve kendisini yürekten teşekkür ediyorum. daha öncelerdeengelliler,toplumumuzun içerisindeki evlatlarımız, çocuklarımız olmasına rağmen onlarıgörmezden geliyorduk.onlar bu toplumun bir paydaşı, bir evladı,,bir ferdideğilmişçesine bir gözümüzü kapatıyorduk. 2002’den önce hatırladığımızmanzaralar vardı.anneler kendi evlatlarına bakmaktan zül, onlara bakarkenaslında annelik vicdanı içerisinde bakmaktan değil toplumun onu eleştirmesindençekiniyordu. onları adeta en görünmeyen kenarlarda saklıyordu. ama onlar bizimevlatlarımız yarınlarımızdı. 2002’den itibaren biraz evvel sayıncumhurbaşkanımıza, mazlumların gür sesi dünya lideri ki, politikalarıyla,ürettiği politikalarla, üretilen politikalarla insan merkezli siyasetyapıyoruz. ne olursa olsun, doğuştan gelen farklılıklarımız toplumdaki tüm farklılıklarımızızenginlik kabul ettik. toplumun bir parçası olarak görünmeyen değil işin içinde,hayatın içinde olmalıdır. hayatın içerisinde hayatageçirdiğimizpolitikalarımızla bugün 40 engelli kardeşimizi ve her ne sebeple olursa olsuncezaevine girmiş olan ve çıktıktan sonra tekrardan topluma uyum sağlayabilmesiiçin 20 hükümlü kardeşimizin topluma entegre edilmesi ve kazandırılması vetoplumun bir parçası ve vatandaşı olarak yeniden hayat bulması adına buçalışmalar gerçekten önemli ülkemizin kaynakları arttıkça burada özelliklemeslek edindirme konusunda insan olabilme konusunda çok önemli çalışmalaryapıyoruz. ben bu anlamda emeği geçen herkese başta genel başkanımız vecumhurbaşkanımıza onların himayesinde başlatılan milli seferberlik projesikapsamında bu projeye destek veren ve katılan toplumumuzun önemli fertlerineyürekten teşekkür ediyorum” dedi.

aksaray valisi aykut pekmez; “birlik ve beraberlik ayıolan ramazan ayında iftarımızı ve soframızı sizlerle paylaşmaktan duyduğummutluluğu dile getirmek istiyorum. bugün hibe dağıtım için buraya geldik.Özellikle engelli bireylerin son 15 yılda maddi anlamda hükümetimizindesteğiyle önemli katkılar sağlandı ve maaşları iyileştirildi. kamu binalarınınkaldırımlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere fiziki imkânlar da onlarauygun hale getirildi. benim için önemli olan engelli bireylerimizin kapalıevlerden çıkarılarak sosyal hayata ve günlük hayata kavuşturulmasıydı. İşteburada özel çocuklarımız semazen gösterisi yaparken gördük. mehter takımıolarak gördük. servis yaparken gördük. bu gerçekten çok önemli çok ulvi birçalışma, hibe desteğine 74 proje aksaray ili olarak hazırladık. bu rakamsalolarak 74 çok küçük bir rakam gibi geliyor. nüfus olarak bizden daha büyük olaniller ile karşılaştırıldığında önemli bir rakam esasında bu rakama ulaşmasındada emeği geçen İŞkur müdürümüze ve onun arkadaşlarına teşekkür ediyorum. 74projeden 60’ı onaylandı. 40’ı engelli vatandaşlarımız için 20si’de eski hükümlüvatandaşlarımız için, sosyal hayata karışmasını istediğimiz engelli bireylerinbu tür projeler ile kendi işlerini kurmuş olacaklar. bu sayede hem kendilerine hemde ailelerine hem de aksaray’ımıza hem de ülkemize destek olacaklardır. eski mahkûmlarımızmahkûmiyetlerinden sonra iş bulmada ve sosyal hayatta karışmada zorlukçekiyorlar. 20 eski mahkûm bireylerimize hibe verilmiştir. ben bu projelerinbaşarılı olacağına canı gönülden inanıyorum. bu hibelerin ülkemize ve aksaray’ımızahayırlı olmasını diliyorum” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesinden şok karar; Aksaray’da
Sıradaki Haber Kurban Bayramında Aksaray’da toplu ulaşım ücretsiz; İşte hareket saatleri!