Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ZİHNİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM

aksaray İl müftülüğü ocak

aksaray İl müftülüğü ocak ayı personel toplantısı 16 ocak2019 Çarşamba günü müftülük ii.kılıçarslan konferans salonunda yapıldı.

aksaray İl müftülüğüne bağlı İmam-hatip ve müezzin-kayyımile kuran kursu Öğreticilerine yönelik yapılan mutad toplantı yeşil camii İmamhatibi adem dal’ın kuran’ı kerim tilavetiyle başladı. İdarî mali İşler vepersonel Şube müdürü ahmet demiralp ile din hizmetleri ve din eğitimi Şubemüdürü muzaffer erdal yapılması gereken hizmetleri ve talimatları personeleaktardı. daha sonrasında müftülüğümüze teşrif eden başkanlığımız müşaviri Ömeraydın “engellilere sunulan din hizmetleri” konulu yaptığı konuşmasıyladin görevlilerine tecrübe ve bilgi paylaşımında bulundu.

engelli vatandaşlara sunulan din hizmetlerinde dahaetkili olunması ve hizmet verimliliğinin artırılması hakkında konuşma yapanbaşkanlığımız müşaviri Ömer aydın; “rabbim bizlere böyle bir görev nasip etmiş.bunun hakkını verebilme noktasında bir gayretin içerisindeyiz. ve bu alanda dabirçok alanda engelleri tamamladık. ama en çok önem verdiğimiz alanlardanbirisi engellilik konusu. engellilik konusunda en büyük, en önemli şey nederseniz arkadaşlar, zihinsel engellilik. zihinsel engelli derken otizm, downsendromlu olanları kastetmiyorum. kendi zihnimize koyduğumuz engeldenbahsediyorum. doğru iletişim kurabilmek ve gönüllere dokunabilmek içinöncelikle bu aşılmalıdır. başkanlığımız bu bağlamda hali hazırda 100 den fazlaişaret diliyle anlatımlı videolar hazırlamıştır, İmanı anlatan, allah’ıanlatan, peygamberi anlatan. yine onlarca görme engelliler için elif-ba’ dantutun peygamber hayatına kadar, mealden, hadislerden, çocuk kitaplarına vedergilerine kadar berille alfabesi ile yazılmış eserlerimiz var. yani şuandaelhamdülillah materyal olarak işaret dili ile berille ile birçok alanda buengelleri aşarak tamamladık.” dedi. müşavir aydın, konuşmasında yaşadığıtecrübeleri de paylaşarak, din görevlilerinin engellilere sunacağı dinhizmetiyle ilgili öneriler ve örneklendirmelerde de bulundu. oldukça verimligeçen tecrübe ve bilgi paylaşımından memnuniyetlerini ifade eden dingörevlilerimiz, müşavir Ömer aydın’ a teşekkürlerini ilettiler.

toplantı sonunda aksaray İl müftüsü cemalettin bal,toplantıya teşriflerinden ötürü başkalığımız müşaviri Ömer aydın’ a teşekkürederek çiçek takdiminde bulundu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan
Sıradaki Haber Yaz aylarında eğitim heyecanı: MEB Aksaray’da ücretsiz yaz okullarını duyurdu!