Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YÖK’ÜN “TURUNCU BAYRAK” ÖDÜLÜ ASÜ’NÜN OLDU

Bu haberin fotoğrafı yok

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, kampüste engelleri ortadankaldırmaya dair yaptıkları samimi çalışmaların yÖk tarafından da takdirlekarşılandığını söyledi. 

asÜ,engelsiz erişim konusunda yaptığı düzenlemelerle yÖk tarafından verilen“turuncu bayrak” ödülüne layık görüldü. yüksek öğretim kurumlarındaki engellibireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyokültürel faaliyetlereerişimleri konusunda farkındalık oluşturmak maksadıyla verilen ödüller, iyiçalışmaların teşvik edilmesi şeklinde de değerlendiriliyor. Ödüller “mekândaerişilebilirlik/turuncu bayrak, eğitimde erişilebilirlik/yeşil bayrak ve sosyokültürelfaaliyetlere erişilebilirlik/mavi bayrak şeklinde üçkategoride veriliyor. yÖk çeşitli denetimlerin ardından ödül alacaküniversiteleri belirledi. ankara’da konuyla ilgili bir toplantı ve hemenardından da ödül töreni düzenlendi. rektör yardımcısı prof. dr. hacı muratyılmaz’ın katıldığı törende asÜ, “mekânda erişilebilirlik/turuncu bayrak”ödülünün sahibi oldu.

asÜrektörü prof. dr. yusuf Şahin, samimi her gayretin mutlaka karşılık bulduğunuifade ederek, “biz Üniversitemizde engellerin ortadan kaldırılması hususunuciddiyetle ele aldık. ekip arkadaşlarımızla birlikte pek çok fiziki düzenlemeyaptık. bu ödül, bizlerin şevkini arttırmıştır. emeği geçen herkese çokteşekkür ederiz” dedi.

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!