Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Aksaray Üniversitesi’nde Dev Adımlar Atıyor!

Yükseköğretim Başkanı Prof. Dr.

Yükseköğretim Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Aksaray’a gelerek bir dizi incelemelerde ve ziyarette bulundu. Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret eden Özvar burada üniversite hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Övzar’a ziyarette Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş eşlik etti.
YÖK Başkanı Özvar, merkezde incelemelerinin ardından merkez hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamasında, “Bugün Aksaray Üniversitemizdeyiz. Dün başladığımız ziyaretleri bugün devam ettiriyoruz. Üniversitemiz gerçekten önemli bir gelişme kaydediyor. 2006 yılında kurulmasına rağmen yaşı itibarıyla 20 yaş altındaki bir üniversitemiz olmasına rağmen bölge ile entegrasyonu sağlamış, üniversite sanayi işbirliği ve ihtisas alanlarında fevkalade önemli gelişmeler kaydetmiş bir genç üniversitemizdir. Üniversitemize bağlı Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Uygulama Merkezini geziyoruz. Bu merkezimiz Türkiye’de diğer üniversitelerimize örnek olabilecek araştırma kapasitesine sahip olduğunu ifade edebilirim burada aldığım bilgilere göre, 21 tane matematik araştırma laboratuvarımız var. Bu araştırma laboratuvarlarımız da sadece üniversitemizin öğretim üyelerin araştırılarının test edildiği yahut araştırmalarına destek veren bir kapasitede değil aynı zamanda bu araştırma laboratuvarlarımız bölgenin, Aksaray’ın, civar illerin hatta bütün Türkiye’de araştırıma yapan diğer üniversite elemanlarının araştırmalarına destek veren bir kapasiteye sahip. Bu bakımdan merkezimiz aslında örnek bir merkez. Bu örnek sadece araştırma ile de sınırlamamak gerekiyor aldığımız bilgilere göre burada yapılan çalışmalar üniversite sanayi iş dünyası bakımından da fevkalade önemlidir. Sanayinin ihtiyaç duyduğu testler bu laboratuvarlarımızda yapılmaktadır. Yani sanayicimiz bu merkezimize gelmek suretiyle bu laboratuvarların iknalarından istifade etmek suretiyle kendi yapmak istedikleri ürünleri buralarda test etmekte ve üniversitenin araştırma kapasitesinden istifade etmektedirler” dedi.
Araştırıma laboratuvarlarında öğretim üyelerinin performanslarının üretkenliği arttırmada rol oynadığını dile getiren Özvar, “Bu bakımdan merkezimizin otaya çıkmasında ilgili Bakanlıklarımızın fevkalade önemli katkıları oldu. Bunun yanı sırada ilimizin valiliği, belediye başkanlığı ve üniversitemizin senatosu bu merkezimin gelişmesi için büyük bir çaba içerisindedir. El birliğiyle, iş birliğiyle inanıyoruz ki Aksaray’daki bilimsel ve teknolojik araştırma uygulama merkezimin ileride yükseköğretim kurulu olarak bir mükemmeliyet merkezine dönüşme potansiyeli taşıdığını gözlemledik. Bundan dolayı memnun olduğumuzu sizlerle paylaşmak isterim. Üniversitemizin Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezi üniversiteli öğretim üyelerinin de bilimsel performansı ve üretkenliğin arttırmada önemli rol oynadığını anlıyoruz” şeklinde konuştu.
Üniversitede ili bölümlerde öğrenci ve öğretmenlerin ticari bir ürüne döşenebilecek çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özvar, “Bilhassa uluslararası önemli dergilerde üniversitemizin adresi ile yayınlanmış makalelerin ortay çıkmasında bu araştırma merkezinin bir rolü olduğunu görüyoruz. Bunun yanı sıra laboratuvarlarda bugün aldığımız bilgilere göre üniversitemizin moleküler biyoloji ve genetik alanında çalışan hocalarımız öğrenciler ile beraber ileride ticari bir ürüne döşenebilecek çalışmalar, ürünler peşinde koştuğunu memnuniyetle müsaade etmiş bulunuyoruz. Üniversitemizde bu çalışmalar teknopark yakında kurulacağını öğrenmiş olduk. Teknoparkın kuruluşuyla başka bir evreye geçecekti. Biz Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitemizi yaptığımız destekleri sürdürmeye devam edeceğimizi sizlerle paylaşmak isteriz. Aksaray Üniversitesi önümüzdeki dönemde kendisinden üniversite sanayi işbirliği ve bilimsel üretkenlik bakımın daha da fazla söz ettirecek yükseköğretim kurumlarının başarında geldiği sizlere ifade edilirim” konuşmasını tamamladı.

Fatma Altınok