Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YILMAZ’DAN ÖĞRENCİLERE SÖYLEŞİ

sodes projesi kapsamında acıpınar

sodes projesi kapsamında acıpınar ortaokulunda düzenlenen“Öğrencilerin gözünden meslek ve değer algısı” söyleşisinin konuğu prof. dr.süleyman yılmaz oldu.

acıpınar ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerininkatıldığı söyleşide profesör yılmaz, meslek kavramının tanımlamasını yaparak,öğrencilere gönüllerindeki mesleğin ne olduğunu sordu. gönüllerindekimesleklere erişebilmek için hangi eğitim süreçlerinden geçilmesi gerektiğinianlatan profesör yılmaz söyleşisine şöyle devam etti; “meslekler, hizmet veüretim sektöründe yapılacak işin profesyonel olarak yapılmasını gerektirenuğraşılardır. bu uğraşıları profesyonel olarak yapabilmek için anaokulundanüniversiteye kadar bir eğitim sürecinden geçmek gerekir. bu eğitim süreçleriokul ortamında gerçekleşir. okul öğrenciyi işleyen, geleceğe hazırlayan birortamdır. bu ortamda bir taraftan akademik bilgi ve becerilerimizigeliştirirken, diğer yandan ahlaki ve kültürel davranış ve görgülerimizigeliştirmekteyiz. okul bu bilgi ve beceriyi öğretmenler ve meb tarafındanbelirlenen programlarla gerçekleştirir. türk milli eğitimin felsefesinde iyiinsan, iyi vatandaş, iyi üretici ve iyi tüketici yetiştirme amaçları yer almaktadır.böyle bir profile sahip olabilmek için öncelikle kitap okuma alışkanlığımızıgeliştirmeliyiz. başarılı bir meslek sahibi olabilmemiz için disiplinli birçalışma azmimiz olmalıdır. gerek bireysel tatmin, gerekse toplumsal faydaaçısından mesleğimizde başarılı olmak istiyorsak, öncelikle mesleğimizisevmemiz ve işimizi en güzel şekilde yapmak üzere prensiplerimiz olmalıdır.buna meslekte aidiyet duygusu diyoruz. dünya hızla gelişiyor ve değişiyor.artık endüstri 4.0 tanımlamasından dünyadaki olağanüstü gelişmelere şahitoluyoruz. Ülkemizin de bu gelişmelerde yerini almasını istiyorsak, çokçalışmalıyız. İçimizden yeni nobel adayları çıkarmalıyız. mutlaka, bizi bizyapan milli ve kültürel değerlerimizi canlı tutmalıyız.”

söyleşinin sonunda okul müdürü kamil Çelik, prof. dr.süleyman yılmaz’a plaket takdim etti. profesör yılmaz, “hayat okumakla güzel”projesiyle acıpınar ortaokulunda kurulan kütüphanede en çok kitap okuyanöğrenciye “Şahsiyet ve değerler eğitimi” kitabını imzalayarak, takdim etti.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan
Sıradaki Haber Yaz aylarında eğitim heyecanı: MEB Aksaray’da ücretsiz yaz okullarını duyurdu!