Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaz Tatilinde El Becerileri ile Harikalar Yaratın: Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Zanaat Atölyeleri!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni çalışma ilse ortaokul öğrencilerinin gelişimlerine katkı sunacak zanaat atölyeleri açılacak.

Bakanlık, mesleki eğitime yönelik yeni bir adım atarak “Beceri Geliştirme Programı” isimde bir uygulamayı hayata geçirmeyi hedefliyor. Ortaokul 7. Sınıftan itibaren öğrencilerin meslek liselerine ücretsiz katılabileceği 10 ilde 196 okulda yeni bir program başlatılacak.

Meslek liselerinde yapılacak olan zanaat atölyeleri, ortaokul öğrencilerinin temel becerilere erken yaşta başlamalarına ve kendilerini gelişmelerine imkan sağlayacak.

55 kategoride oluşacak programda öğrenciler ilk olarak 8 saatlik iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçmeleri gerekiyor.  Daha sonra öğrencileri zanaat atölyelerinde yiyecek içecek hizmetleri, bilişim, el sanatları, elektrik elektronik, metal, gıda teknolojileri ile mobilya ve iç mekan tasarımı, grafik ve fotoğraf, tarım ve radyo-televizyon alanlarını seçme imkanı sunulacak.

Öğrencilerin atölyede elde ettikleri başarı modül başarı belgesi verilecek olup belgeler, öğrencinin e-Portfolyosu’na işlenecek. Bakanlık zanaat atölyesinin ilk programının yaz tatilinde başlayacağını açıkladı.

Fatma Altınok