Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILDI

aksaray da yaz kur’an

aksaray da yaz kur’an kursları düzenlenen törenle açıldı.

müftülük yanı cemaleddin-i aksaray’i camindegerçekleştirilen törene vali aykut pekmez, İl müftüsü cemaleddin bal, defterdaruğur aslan müftülük görevlileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan açılış törenindekonuşan aksaray valisi aykut pekmez, açılan kurslara büyük ilginin olduğunubelirterek kur’an kurslarında bütün kontenjanların dolduğunu söyledi.

vali pekmez: ‘Çocuklarımız hepimizin geleceği, amacımızçocuklarımızın vatanını, milletini, bayrağını seven dinine bağlı gençler olarakyetişmesi’ olduğunu belirtiği konuşmasında: “elbette hepsinin iyi bir mesleksahibi olmasını istiyoruz. ancak bunun yanında dinimizi doğru bir şekilde öğrenmeside hepimizin amacı. bu konuda en önemli görev diyanet İşleri başkanlığınadolayısıyla devletimize düşüyor.” dedi.

diyanet İşleri başkanlığı kontrolünde türkiye diyanetvakfı tarafından dini eğitim seti hazırlandığını çocuklar için faydalıolacağını düşündükleri eğitim setinin il genelinde bütün çocuklaradağıtılacağını aktaran vali pekmez; açılan kur’an kurslarının hayırlı olmasıdileğinde bulunarak dağıtılan dini eğitim setlerinin anne babalar tarafındançocuklara mutlaka okutulmasını istedi.

aksaray müftüsü cemaleddin bal’da yaptığı konuşmasındaözellikle 4-6 yaş grubu kurslara vatandaşların ciddi talebi olduğunu ihtiyacagöre yeni kur’an kurslarının yapımı için hemen planlamalara başlayacaklarınısöyledi.

vali aykut pekmez’in katkı ve destekleri ile diyanetİşleri başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim setlerinin hediye olarak bütünçocuklara dağıtacaklarını ifade eden bal; “Çocuklarımız gözümüzün aydınlığı,geleceğimizdir. bu çocuklarımız dinini, diyanetini, milletini, ecdadını öğrensinbu şuurla büyüsün. rabbimizden niyazımız budur. gayretimizde bu yöndedir.” dedi.

minik öğrencilerin ilahi söylediği törende daha sonraaksaray valiliği desteğinde hazırlanan dini eğitim seti vali aykut pekmeztarafından öğrencilere hediye edildi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Forbes dünyanın en çok milyarderin
Sıradaki Haber En çok milyarder mezun eden üniversiteler listelendi