Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yatılı okullar deprem tahliyesine hazır!

Dünya Afet Riskinin Azaltılması

Dünya Afet Riskinin Azaltılması Günü nedeniyle Aksaray genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yatılı okulların tamamında saat eş zamanlı depremde bina tahliyesi tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrenciler, deprem anında uyulması gereken kurallar ve yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi.
Dünya Afet Riskinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB), AFAD ile 112 sağlık ve itfaiye ekiplerinin desteği ile tatbikat gerçekleştirildi. Acil durum tahliye tatbikatı Aksaray genelindeki pansiyonlu okullarda eş zamanlı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen’de Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi’nde yapılan acil durum tahliye tatbikatına katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan yaptığı açıklamada, Aksaray genelinde bulunan 23 pansiyonlu okulda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen acil durum tahliye tatbikatının önemine vurgu yaparken, afetlerin Türkiye’nin ve dünyanın gerçeği olduğuna dikkat çekti. Alpaslan, afetleri en az kayıpla atlatabilmek için afet bilincinin verilmesi gerektiğini ifade ederek, tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür etti.
Aksaray İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cezmi Türkmen ise tatbikatlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Dünya Afet Riskinin Azaltılması Günü nedeniyle ilimiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı yatılı okullarımızın tamamında eş zamanlı depremde bina tahliyesi tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürümüz Metin Alpaslan olmak üzere AKUB, AFAD, UMKE ekiplerine, sağlık personellerine, itfaiye ekibine ve AFAD gönüllülerimize teşekkür ederiz.“ dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Hizmetlerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen acil durum tahliye tatbikatı Aksaray genelinde başarı ile  gerçekleştirildi. Haber: Ağustos GERÇE