Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Velilere Müjde: Artık Başvuru Yapmak Yok! Bakanlık Düğmeye Bastı: Okul Kayıtları E-Okul’dan Otomatik!

Şaşkınlık Yaratan Uygulama: Öğrencilerin Kayıtları E-Okul’dan Yapıldı!
Veliler Hiçbir Şey Yapmadan Kayıt Oldu!

Şaşkınlık Yaratan Uygulama: Öğrencilerin

Okul kayıtları adrese dayalı olarak tamamlandı

2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını adrese dayalı olarak gerçekleştirdi. Kayıt işlemleri, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapıldı.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi

Yeni eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrenciler için kayıt işlemleri, MERNİS adres bilgileri kullanılarak e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirildi. Bu sayede veliler, herhangi bir başvuru yapmadan çocuklarının kayıt işlemlerinin tamamlandığını öğrenebiliyor.

Şube ve Sınıf Öğretmenlerinin Belirlenmesi

İlkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmenlerinin belirlenmesi, ayrıca 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte öğrencilerin sınıfları ve öğretmenleri kesinleşmiş olacak.

Veliler e-Devlet Üzerinden Öğrenebilecek

Veliler, çocuklarının hangi okula yerleştirildiğini öğrenmek için e-Devlet kapısı sisteminden “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama” (e-Kayıt) hizmet başlığını kullanabilecekler. Bu hizmet sayesinde veliler, çocuklarının kayıtlı olduğu okulu hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilecek.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler, belirlenen okullarında eğitim hayatlarına başlayacaklar. Millî Eğitim Bakanlığı, tüm öğrencilere başarılı bir eğitim yılı dilerken, velilere de süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulunmaya devam edecek.
Haber Merkezi

ASÜ’de Online Tanıtım Günleri Devam
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden Sanal Tanıtım Şovu: Online Günler Devam Ediyor!