belediye başkanı evren dinçer, aksaray Üniversitesi (asÜ)rektörü prof. dr. yusuf Şahin ile birlikte aksaray Üniversitesi veterinerfakültesi hayvan hastanesini ziyaret etti.
aksaray Üniversitesi (asÜ) ile aksaray belediyesi arasındaimzalanan “sokak hayvanları rehabilitasyonu protokolü” gereğince veterinerfakültesi hayvan hastanesine, aksaray belediyesi tarafından üniteninruhsatlandırması konusunda katkı sağlandı. ardından görüntüleme cihazı, cerrahioperasyonlar için cerrahi alet ve ekipman, fakültenin ihtiyacı olan sarfmalzemesi hibe edildi.
aksaray hayvancılığı için bir dönüm noktası olan hayvanhastanesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanları tedavisi yapılacak. ayrıca şehrigenelinde tedavi ve bakım ihtiyacı yapılması gereken sahipli ve sahipsiz sokakhayvanlarının rehabilite olması sağlanacak.
belediye başkanı evren dinçer, asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, veterinerfakültesi dekanı prof. dr. mustafa cemal darılmaz, öğretim görevlileriylebirlikte hayvan hastanesi formunda hizmet verecek fakülte hizmet binasınıziyaret etti.
veteriner fakültesi dekanı prof. dr. mustafa cemal darılmaz,aksaray belediyesinin hibe ettiği görüntüleme cihazı, fakültenin ihtiyaçları vecerrahi operasyonlar için cerrahi alet ve ekipmanların teslim alındığınıbildirdi. hayvan hastanesi için çalışma izninin alınma sürecinin devam ettiğinibelirten dekan prof. dr. mustafa cemal darılmaz, “fakültemiz aksaray belediyesi ve diğer kamukurumlarıyla işbirliği içerisinde burada önemli çalışmalar gerçekleştiriyorlar.Şimdiye kadar 455 adet hayvanı kısırlaştırdık. büyük ve küçükbaş hayvanlarınyanında sahipli ve sahipsiz hayvanların bakım ve tedavisini buradan yapacağız.verdiği desteklerden dolayı belediye başkanımız evren dinçer bey ve rektörümüz prof.dr. yusuf Şahin beye teşekkür ediyorum” dedi.
belediye başkanı evren dinçer, Üniversite rektörü prof. dr.yusuf Şahin, veteriner fakültesi dekanı prof. dr. mustafa cemal darılmaz,öğretim görevlileriyle birlikte hayvan hastanesi ünitelerini ziyaret ederekbilgiler aldılar.
ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan belediye başkanıevren dinçer, aksaray’da sanayi ile birlikte tarım ve hayvancılıkta önemlimesafeler kat edildiği hatırlatarak “bu konuda üniversitemizde çok önemligelişmeler yaşanıyor. biz belediye olarak her zaman işbirliğine ve destekvermeye hazırız. hayvan hastanesi ve ünitelerini inceledik. burada teşhis veanaliz laboratuvarları ve cerrahi bölümleri bölge hayvancılığına hizmet edecek”ifadelerini kullandı.
haber merkezi

