Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversite tercihi yapıp mezun olamayanlar için ek sınav fırsatı

Aksaray Halk Eğitim Merkezi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında gerçekleştirilecek 4. dönem ek sınavına ilişkin önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan açıklamada, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek üniversite tercihi yapan ancak liseden mezuniyet şartını henüz yerine getiremeyen adaylar için ek sınav düzenleneceği bildirildi.

Aksaray Halk Eğitim Merkezi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında gerçekleştirilecek

Yetkililer, ek sınavların Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 81 ildeki e-Sınav merkezlerinde gerçekleştirileceğini belirtti. Sınav takvimi doğrultusunda adaylar, 23-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında sınavlara katılabilecek. Bu uygulama ile üniversiteye kayıt hakkı kazanan ancak lise mezuniyet belgesini alamayan öğrencilerin mağduriyetinin önlenmesi amaçlanıyor.

Açıklamada, sınava girecek adayların sınav gününden önce sınav merkezlerini ve saatlerini e-Devlet veya ilgili resmi sistemler üzerinden kontrol etmeleri gerektiği hatırlatıldı. Adayların, kimlik belgeleriyle birlikte belirtilen tarihlerde sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerektiği vurgulandı.

Aksaray Halk Eğitim Merkezi, ek sınavların başarıyla tamamlanmasının ardından mezuniyet işlemlerinin hızla gerçekleştirileceğini ve böylece öğrencilerin üniversite kayıt süreçlerinin aksamadan ilerleyeceğini ifade etti. Bu gelişme, hem öğrenciler hem de veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Haber Merkezi