Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

UNICEF ile Güçlenen Aileler: Çocukların Duygusal Dünyasına Yolculuk!

Millî Eğitim Bakanlığı Özel

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF iş birliği kapsamında öğrencilerin sosyal duygusal becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ailelere yönelik eğitim programları hazırlandı.

Bakanlık tarafından oluşturulan  “Sosyal Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi” projesi kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilerin ailelerine farkından kazandırmak amacıyla hazırlanan programlarda öğrencilerin sosyal duygusal becerilerinin geliştirilmesinde ailenin bilinçli olması amaçlandı.

bu kapsamda, velilerin grup çalışmaları yapabileceği, psikometrim programları, bireysel çalışmaya yürüteceği sosyal duygusal becerilerin gelişimini destekleyen programlar oluşturuldu.

çocukların ve yetişkinlerin duygularını yönetme, hedeflerini belirleme, öğrenme ve kişilere yönelik empati kurabilme becerilerinin kazandırılması hedefiyle program hazırlandı. ailelere yönelik hazırlanan programa birlikte çocukların öğrenme sürecinde deneyimleme, keşfetme, anlayış kazandırma, sorumluluk almasını sağlama ve günlük yaşama aktarabilmeleri hedeflendi.

Aileler hazırlanan programa Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet adresinden ulaşılabilecek.

Haber: Fatma Altınok