Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜSEB desteği alan ASÜ’lü öğrenci proje yürütücüsü oldu

Acil tıp alanındaki burun kanamalarında kullanılabilecek hidrojel köpük tampon geliştirme çalışmaları yapan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Şevval Beyza Bozkurt, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığından (TÜSEB) destek aldı ve projenin yürütücüsü olmaya hak kazandı.

Acil tıp alanındaki burun

“Etkili Hemostaz için Traneksamik Asit Yüklü Biyokompozit Nazal Hidrojellerin Geliştirilmesi ve In Vitro Salım Özelliklerinin Araştırılması” başlıklı projenin danışmanlığını ASÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayhan Sarıtaş ve Doç. Dr. Lalehan Akyüz yapıyor. Proje kapsamında burun kanamalarının kontrolü ve durdurulması amacıyla yenilikçi bir çözüm sunmayı hedeflediklerini belirten Şevval Beyza Bozkurt, yüksek lisans öğrenimi esnasında bir projede yürütücü olmaktan mutluluk duyduğunu ve bu projenin kendisi için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Bozkurt, süreç içerisinde tez danışmanı Doç. Dr. Lalehan Akyüz’ün büyük desteklerini gördüğünü ve onun teşviki ile çalışmaların ilerlediğini dile getirerek “Sayın hocama çok teşekkür ediyorum. Öte yandan projeye destek veren Prof. Dr. Ayhan Sarıtaş hocama da şükranlarımı sunuyorum” dedi. Proje danışmanı Doç. Dr. Lalehan Akyüz, çalışma kapsamında hemostatik etkisiyle bilinen traneksamik asidin biyokompozit nazal hidrojel yapısına yüklenmesi ve bu yapının in vitro ortamdaki salım özelliklerinin incelenmesinin amaçlandığını ve etkili bir hemostaz sağlayan nazal tampon geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. Prof. Dr. Ayhan Sarıtaş ise kanamaların kontrolü ve durdurulması amacıyla biyomalzeme teknolojileri ile farmakolojik ajanların birleştirildiği bu projeyi, gelecekte acil tıp alanında kullanılabilecek yeni nesil tedavi seçenekleri için önemli bir adım olarak gördüğünü belirtti. Akyüz ve Sarıtaş, Şevval Beyza Bozkurt’un böylesi önemli bir başarıya erişmesinden duydukları mutluluğu da ifade ettiler.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, öğrencileri bilimsel projelerin merkezine çekmekle ilgili yapılan her çalışmayı önemli bulduklarını ifade ederek, “Kıymetli hocalarımız Lalehan Akyüz ve Ayhan Sarıtaş ile öğrencimiz Şevval Beyza Bozkurt’u tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Bülten