Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”: Yeni Müfredat Taslağı Görüşe Açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne sunuldu.

Tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait olarak belirlenen modelin yeni taslağı internet sitesi üzerinden bir hafta süre boyunca görüş bildirilebilecek.

Bakanlık tarafından hazırlanan ve sürecinin çok uzun olan yeni modelde kamuoyunun yansımaları dikkate alınıyor.

Kamuoyundan alınan verileri işlenerek sistematik bir hale getirildi.  Modelin beceri çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi ça

Bugüne kadar modelin hazırlık sürecinde binden fazla öğretmen ve akademisyen görüşmeler yaparak 260 akademisyen 700’ün üzerinde ise öğretmen toplantılara sürekli katılım sağladığı kaydedildi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son olarak eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilerek son halini alması hedefleniyor.

Bakanlık tarafından oluşturulan yeni müfredat ile birlikte, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredatın ulaşmak isteyenler Bakanlığın internet adresini ziyaret ederek ulaşabilecek.

Haber: Fatma Altınok