Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜBİTAK Bölge yarışmasında Aksaraylı öğrencilerden büyük başarı

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında Aksaray’dan katılın temsilciler büyük bir başarı sergiledi.

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında Aksaray’dan katılan temsilciler büyük bir başarı sergiledi.

Kayseri’de düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında 101 proje sergilendi. Bölge illerine katılım sağladığı yarışmada,  7 farklı okul öğrenci ve danışman öğretmenleri ile birlikte 11 proje ile Aksaray’ı temsil etti.

Büyük bir başarı örneği sergileyen öğrencilere Aksaray’ı temsil ettikleri yarışmada dereceye girmeyi başardı.  Farklı kategorilerden yapılan yarışma sonucunda 2 adet bölge birinciliği, 1 adet bölge ikinciliği ve 1 adet bölge üçüncülüğü elde edildi.

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında dereceye girenler;

Birincilik Derecesi:

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Celal Öngün ile öğrencileri Melih Gümüşsoy ve Kayra Alican Arkcı Robotik Kodlama dalında;

Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmeni Mehmet Çoban ile öğrencileri Muhammed Demir, Zeynep Sağdıç ve Hamza Olgun yazılım dalında.

İkincilik Derecesi:

Özel Nesibe Aydın Okulları öğretmeni Sevim Tosun Erdoğdu ile öğrencisi Selman Tacettin Fizik dalında.

Üçüncülük Derecesi:

Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Dilek Karataş ile öğrencileri Aslı Neva Yılmaz ve Betül Duru Yılmaz Teknolojik Tasarım dalında dereceye girmeyi başardı.

Bölge birinciliği eden öğrenciler Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye finalinde Aksaray’ı ve bölgeyi temsil edecek.

Haber: Fatma Altınok