Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TUBİTAK Birincisi Aksaray’dan

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 17.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması tamamlandı. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamına toplam 21.131 öğrenci katıldı. Bu katılımcıların 12.053’ü kız öğrenciler 9.078’i ise erkek öğrencilerden oluştu. Öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerin toplam sayısı ise 14.883 oldu.

Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Aksaray Cahit Zarifoğlu Ortaokulu ise yarışma kapsamında bölge finaline katılmaya hak kazanmıştı. Ön değerlendirmeyi geçen Aksaray Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Beyza Sarı’nın danışmanlığını yaptığı proje bölge birincisi olmaya hak kazandı. Türkiye finaline çıkacak olan projeyi Aksaray adına Öğretmen Beyza Sarı ve öğrencisi temsil edecek.

5-9 Haziran tarihler arasında Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finallerinde öğretmen Beyza Sarı ve öğrencileri Ömer Faruk Yıldırım, Ecrin Taş ve Ecrin Nisa Songür Aksaray’ı temsilen “Antimikrobiyal Salgın Savar” isimli proje ile katılım sağlayacak.

Haber: Ağustos Gerçe