Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toprak: “Mülakat puanlarını KPSS ile belirleyin!”

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmen atamalarındaki mülakat sonuçlarına yönelik yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube

Türk Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, sosyal medyaya yansıyan haberlere göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mülakat sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Toprak, Bakan Tekin’in “Danıştay kararını bekliyoruz. Mülakat sonuçlarını açıklarsak ardından Danıştay iptal ederse öğretmenlerimiz daha da mağdur olacak. Gelen kararın ardından açıklama yapacağız” şeklindeki açıklamasına dikkat çekerek, çözüm önerisini açıkladı.

Bakan Tekin’in sosyal medyada paylaşılan açıklamasında, mülakat sonuçlarının açıklanmasının Danıştay kararı sonrası yapılmasının uygun olacağı vurgulandı. Tekin, mülakat ağırlığının daha önce yüzde 100 olduğuna ve bu oranı yüzde 50’ye düşürdüklerine, ancak iptal olması durumunda mülakat ağırlığının tekrar yüzde 100 olabileceğine dikkat çekti.

Ali Toprak, Bakan Tekin’in açıklamasına karşılık olarak basit bir çözüm önerisinde bulundu. Toprak, “Bakanın bu ifadesi doğruysa çözüm çok basit: 2018’den beri yapıldığı gibi tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verirsiniz, Danıştay’ın kararı ne olursa olsun hiç kimse mağdur olmaz! Böylece mahkeme kararını beklemenize de gerek kalmaz!” dedi.

Toprak, açıklamalarında öğretmen adaylarının mağduriyetini önlemek adına KPSS puanı ölçüsünde mülakat puanı verilmesinin önemli olduğunu vurguladı. “Yeter ki, derdimiz üzüm yemek olsun” diyen Toprak, mülakat süreçlerinde yaşanan belirsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Hakan Hidayet Deniz