Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TATBİKAT GERÇEĞİ ARATMADI

aksaray İl milli eğitim

aksaray İl milli eğitim müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekibi, afad, umke ve aksaray belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından ahmet cevdet paşa sosyal bilimler lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler ile 13 ekim dünya afet riskleri azaltma günü kapsamında acil durum tahliye tatbikatı yapıldı.

13 ekim dünya afet riskini azaltılma günü nedeni ile aksaray İl milli eğitim müdürlüğü il genelinde bulunan tüm pansiyonlu okullarda eş zamanlı acil durum tahliye tatbikatı yapıldı.
aksaray İl milli eğitim müdürlüğüne bağlı arama kurtarma, aksaray belediyesi itfaiye,112 sağlık, umke ve afad ekiplerinin ahmet cevdet paşa sosyal bilimler lisesi pansiyonunda kalan öğrencileri ile yaptığı acil durum tahliye tatbikatı gerçeği aratmadı. aksaray’da bulunan 12 yatılı pansiyonda eş zamanlı olarak saat 21:00 yapılan acil durum tahliye tatbikatında öğrenciler olabilecek herhangi bir deprem esnasında bulundukları yeri nasıl tahliye edeceklerini öğrendi. aksaray genelinde bulan 12 yatılı pansiyonu bulunan okullarda saatler 21:00 gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. siren sesleri ile bulundukları pansiyonları tahliye eden öğrenciler güvenli alana geçerek depremin geçmesini bekledi.
aksaray da eşzamanlı olarak yapılan acil durum tahliye tatbikatı öncesi konuşan aksaray İl milli eğitim müdürlüğü arama kurtarma sorumlusu aynı zamanda afad gönüllüsü İsmail demirezen; bugün burada tüm dünyada kutlanan 13 ekim dünya afet farkındalık günü nedeni ile 12 tane yatılı pansiyonu bulunan okullarımızda eş zamanlı olarak saatler 21:00’ gösterdiğinde bina tahliyesi tatbikatı yapacağız dedi.
acil durum tahliye tatbikatımıza itfaiye, umke,112 sağlık, afad ve yine milli eğitim müdürlüğü arama kurtarma ekibinden arkadaşlarla birlikte nezaret ediyoruz. Çocuklara öncelikle gelip bir eğitim yaptık. bina tahliyesi nasıl olacak. senaryo ile ilgili bilgiler verdik. saat 21:00’de bu etkinliğe ve tatbikata başlayacağız. türkiye genelinde bugün tüm okullarda gündüzlü okullarda gündüz yapıldı. yatılı pansiyon okullarda da yine türkiye genelinde saat 21:00’ le eş zamanlı tatbikatlar gerçekleşiyor diye konuşan aksaray İl milli eğitim müdürlüğü arama kurtarma sorumlusu İsmail demirezen; burada çocuklara daha çok afet davranışı yine bina tahliyesi davranışı kazandırmaya çalışıyoruz. bu yaş gurubu çocuklarda eğitim ve öğretim süresi içerisinde de yine ekip arkadaşlarımızla birlikte okullarda bu konuda eğitimler vermeye devam edeceğiz. tatbikatlarımızda bu özel günlerde devam edecek dedi.
acil durum tahliye tatbikatı yapılan ahmet cevdet paşa sosyal bilim lisesi okul müdürü orhan avan yapılan tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada;  bu akşam burada saat 21:00’de aksaray’ımızda bulunan bütün pansiyonlu okullarda eş zamanlı olarak 13 ekim dünya afet riskini azaltılma günü nedeni ile afet acil tahliye tatbikatı yapılacak. bu tatbikatta umke, aksaray belediyesi İtfaiye ekipleri ve milli eğitim müdürlüğümüze bağlı kurtarma ekipleri çalışmalar yapacaklar. İnşallah bu tatbikat öğrencilerimizde iyi bir gelişme kaydeder. olabilecek herhangi bir olayda da can ve mal kaybına sebep olmaz. Şu anki yapılan tatbikat deprem tahliyesi ile ilgili yapılıyor. İçerideki yaralıların 112 sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılma tatbikatını göreceğiz diye konuştu.
haber: yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!