Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TARIM LİSESİ İÇ ANADOLU’YA TOPRAK ANALİZİ HİZMETİ VERİYOR

kırşehir’in kaman ilçesinde türk

kırşehir’in kaman ilçesinde türk telekom osman kulaksıztarım meslek lisesinde geçen yıl başlatılan toprak analizleriyle bölgeninihtiyacı karşılanıyor

türkiye’nin toprak analizi yapan ilk ve tek devlet okuluolan kırşehir’in kaman ilçesindeki türk telekom osman kulaksız tarım mesleklisesi, İç anadolu bölgesi’nin bu alandaki ihtiyacını karşılıyor

Çevre amaçlı tarım arazilerini koruma programı projesi(Çatak) çerçevesinde kurulan ve çevre illerdeki çiftçilere de hizmet verenlaboratuvarda bu yıl 172 toprak analizi yapıldı.

toprak analiz laboratuvarı sorumlu öğretmeni nazlıbozdağ, aa muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencileriyle bu yılgerçekleştirdikleri 172 toprak analizinin azımsanmayacak bir sayı olduğunusöyledi.

Çıkan sonuçları en kısa sürede çiftçilere ulaştırmayaçalıştıklarını belirten bozdağ, türk telekom osman kulaksız tarım mesleklisesinin toprak analizi yapma konusunda türkiye’de tek devlet okulu olmaözelliği taşıdığını ifade etti.

Çevre illerden gelen taleplere de cevap verdiklerinivurgulayan bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevre çiftçileri toprak analizi yaptıracak bir yerbulamadıkları için uzak yerlere gidiyordu. bu konuda çiftçilerimize önemlikatkımız oldu. Çiftçilerimiz hem maddi anlamda hem de zaman konusundarahatladı. maliyeti de düşürerek çiftçilerimize daha çok katkıda bulunuyoruz.bunun yanı sıra öğrencilerimiz de okulumuz bünyesinde bulunan laboratuvarımızdastajlarını yapıyor.”

türk telekom osman kulaksız tarım meslek lisesi müdürüsinan yılmaz da toprak analizlerinin sadece kırşehir ve kaman ile sınırlıkalmadığını, çevre il ve ilçelerden de talep geldiğini söyledi.

yılmaz, “İlçemize yakın olan kırıkkale, aksaray,yozgat, nevşehir gibi illerden ve ilçelerden de analiz yaptırmak için okulumuzatoprak numuneleri bırakan çiftçilerimiz oluyor. bu çiftçiler daha önce ankara,kayseri, konya gibi büyükşehirlere gidiyorlardı, sonuç almak için maddi vemanevi sıkıntı yaşıyorlardı. bizler sonuçları en kısa süre ve en az maliyetleçiftçilerimize ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

okul öğrencilerinden derya boydaş, laboratuvar sayesindesektöre hazırlanmak için staj yapma imkanı bulduklarına işaret ederek dersteişledikleri teorik konuları uygulama fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

aa

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan
Sıradaki Haber Yaz aylarında eğitim heyecanı: MEB Aksaray’da ücretsiz yaz okullarını duyurdu!