Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sınıf tekrarı geri geldi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orta

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazetede yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik kapsamında, öğrencilerin sınıf tekrarı yaşamamaları adına, risk taşıyan öğrencilere yönelik, “önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu” kurulacağı duyurulurken, sınıf tekrarının 9’uncu sınıflarda başlayacağı bildirildi.

Resmi Gazete ’de yayımlanan yönetmeliğe göre sınıf tekrarı uygulaması 2023-2024 eğitim öğretim dönemi kapsamında sınıf tekrarı uygulaması bu yıl 9’uncu sınıflarda başlayacak olup diğer sınıflara yapılacak olan uygulamalar ise aynı şekilde devam edecek. Sınıf tekrarı uygulamasının yapılacağı öğrencileri kapsayan durumlardan birisi, alt sınıflar da dâhil olmak üzere 6’dan fazla derste düşük notlara sahip olunması olurken, yönetmelikte yayımlanan bir dizi karar bulunuyor. Öğrencileri yakından etkileyen ve oldukça önemli olan kararlardan bir diğeri de, daha önceki 50 not ortalamasının yeterli sayılması durumunun son bulması oldu. Yayımlanan yönetmeliğe göre öğrencilerin puan ortalamalarının 50 olması artık yeterli değil. Yeni yönetmeliğe göre öğrencilerin yılsonunda hem minimum 50 not ortalaması hem de en fazla 1 dersten düşük not almış olmaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yönetmeliğe göre bir düzenleme de açık liseye geçişlerde yapılacak. Buna göre öğrenciler artık açık liseye geçişleri kolay olmayacak. Yönetmelik kapsamında yer alan maddeler arasında göze çarpan “açık lise” kararı, örgün öğretimde eğitim alan öğrencilerin açık liseye geçişlerinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi kapsamında titiz bir yaklaşım ile karşı karşıya geleceğini ortaya koydu.

Yayımlanan yönetmelikte; milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar haricinde açık liseye nakil veya geçiş gibi işlemler yapılamayacak.

Haber: Ağustos Gerçe