Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sınavlarda Yenilik Kapıda: Bakan Tekin, İl Müdürleriyle YKS ve LGS Stratejilerini Belirledi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İl Mili Eğitim Müdürleri ile bir araya geldi. Bakan Yardımcıları, Genel Müdürlerinin de bulunduğu toplantıda Bakanlık tarafından yürütülen eğitim politikaları ele alındı. Toplantıya Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’da katılım sağladı.

Ankara ilinde gerçekleşen toplantıda, Bakanlık tarafından hazırlanan ve kamuoyuna sunulan yeni müfredat ele alınarak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezî sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin alınan ve alınması gereken tedbirler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatındaki kazanımlara değinerek öğrenci ve velilere bu yönde bilgilendirilme yapılması gerektiğini belirtti. 81 ilinin il müdürlerinin bulunduğu toplantıda, bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar ele alınarak hayata geçirilen projelerin takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda okullarda devamsızlığa ve sınıf tekrarı ile ilgi alınana kararlar doğrultusunda taviz verilmemesi gerektiğinin altı çizildi. Milli Eğitim Bakanı Tekin bakanlığında gerçekleşen toplantıda alınan kararlar birlikte eğitim sistemindeki yapılanmalar öne çıkıyor.

Fatma Altınok