Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SANAT, GÜZELİ VE ESTETİĞİ ARAMA ÇABASIDIR

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektör yardımcısı prof. dr. ayhan Özçifçi, kurumlar arasıişbirliği ile yapılan her çalışmayı çok daha anlamlı bulduklarını söyledi. 

asÜeğitim fakültesi resim bölümü, güzelyurt meslek yüksekokulu ve anadolu güzelsanatlar lisesi işbirliği ile düzenlenen “yansımalar” isimli karma sergininaçılış töreninde konuşan rektör yardımcısı Özçifçi, serginin birkaç yöndenönemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin teorik eğitimlerinin pratiğe yansımışhalleri olması bakımından serginin önemli olduğuna dikkat çeken Özçifçi,“kurumlar arası işbirliği de bu serginin en önemli özelliklerinden. bu durum‘evrensel düşünen, yereli gözeten’ sloganımızla da son derece uyumlu. ayrıca,sanat ve kültür algısının gelişmesi açısından da bu etkinliği önemli buluyoruz”dedi. sanatın, güzeli ve estetiği arama çabası olduğunu söyleyen resim bölümüdr. Öğr. Üyesi banu davun da, seramik ve heykellerden oluşan eserlerin tekniklerineilişkin bilgiler verdi. 50 eserin beğeniye sunulduğu sergide akrilik, yağlıboya, seramik düzenlemeler ve polyester heykel çalışmalarının bulunduğunubelirten davun, “güzel sanatlar lisesi öğrencileri üniversitemizin potansiyelöğrencileridir. bu nedenle kurumlar arası işbirliği önemli. Öğrencilerimizisanat ve öğretmenlik ekseninde yetiştiriyoruz. zaman zaman düzenlediğimizsergiler ve geziler gibi etkinliklerle de öğrencilerimizin donanımlarınıyükseltmeye çalışıyoruz. bu, hem onların gelişimi, hem de Üniversiteninsanatsal üretimi açısından çok önemli” dedi.

konuşmalarınardından rektör yardımcısı prof. dr. ayhan Özçifçi ve eğitim fakültesi dekanıprof. dr. Özgül keleş, serginin düzenlenmesine emek veren isimlere belgelerinitakdim etti.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Forbes dünyanın en çok milyarderin
Sıradaki Haber En çok milyarder mezun eden üniversiteler listelendi