aksaray Üniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusufŞahin, sağlıkla ilgili her yatırımının toplumsal bir karşılığının olduğunubelirterek, bu alana dair tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve hızlışekilde entegre olmaya çalıştıklarını söyledi.
sağlık bilimleri fakültesi akademik kurultoplantısı’nda konuşan Şahin, asÜ’de fiziki bakımından önemli bir sorunununkalmadığını, yeni dönemde daha çok iç derinliği geliştirecek çalışmaların önplanda olacağını vurguladı. fiziki altyapının, yeni dönem üniversitelerin entemel çalışma alanları arasında yer aldığını ileten asÜ rektörü, “fizikiyatırımlar tamamlanmadan diğer alanlara yoğunlaşmak çoğu zaman mümkün olmuyor.Çok şükür, fiziki işlerimiz büyük oranda tamamlandı. yeni dönemde iç derinliğiyükseltecek çalışmalar ön planda olacak. Özellikle akademik kadronunşekillenmesi noktasında imkânları en ideal şekilde kullanma çabasındayız.Üniversitenin 24 saat hayat dolu ve canlı olması bizler için çok önemli. bununbir bölümü doğrudan üniversite ile alakalıyken, bir diğer bölümü de şehringeneliyle ilgili. biz, tüm paydaşlarımızla uyum içerisinde bunu sağlamayaçalışıyoruz” dedi. sağlıkla alakalı her çalışmanın toplumda bir karşılığınınolduğunu ve bu nedenle alana dair tüm çalışmaları titizlikle takip ettiklerinibelirten Şahin, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “sağlık bilimleri fakültemizde tıp fakültemizle birlikte bu alanda topluma çok değerli hizmetler sunuyor.aynı gemideyiz ruhu içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.” sağlık bilimlerifakültesi dekanı prof. dr. İbrahim Örün ise toplantıda fakülteye dair genelbilgiler aktardı. fakültenin üç aktif bölümle eğitim öğretime devam erittiğinisöyleyen Örün, “fakültemizde bin 150 öğrencimiz var. akademik kadromuzu da imkânlarölçüsünde sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. fiziki olarak okulumuzda büyük birsorunumuz yok. biz, hem öğrencilerimiz, hem de tüm çalışanlarımız için mutlubir ortam oluşturma ve bunu sürekli kılma gayesiyle el birliği içerisindeçalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
toplantı, fakültede son bir yıl içinde yaşanandeğişimler, akademik kadro, eğitimdeki son durum, avantajlı taraflar gibikonuların değerlendirilmesi ve rektör Şahin’in akademisyenlerin sorularınıyanıtlamasıyla sona erdi.
haber merkezi

