Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ŞAHİN FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, Üniversite sınavlarında ilkdilimde puan alan öğrencilerin büyük kısmının tıp fakültesi düşündüğünü, bununanlaşılabilir olduğunu ancak diğer alanları da önemsemek gerektiğini söyledi. 

rektörŞahin abdülhamid han fen lisesi öğrencileriyle “kariyer söyleşisi” programındabir araya geldi. türkiye’nin son yıllarda yakaladığı başarı ivmesinineğitim-öğretimin niteliğinin gelişmesine de vesile olduğunu ve bugünöğrencilerin geçmişe kıyasla son derece geniş imkânlara sahip olduğunu kaydedenŞahin, kendi kuşaklarının daha kısıtlı imkânlarla okuduğunun altını çizdi.bunun kıymetini bilmek gerektiğini söyleyen asÜ rektörü Şahin, üniversitesınavları ve tercihler konusunda da tavsiyelerde bulundu. türkiye’de, yüksekpuan kategorisindeki öğrencilerin büyük kısmının tıp fakültesi’ne gitmekistediğini ve aslında bunun anlaşılabilir olduğunu ifade eden Şahin, “meseleyesadece bu cepheden bakmak çok doğru olmaz. hayatın diğer alanlarını da eksikbırakmamak gerekiyor. mimarlık, siyaset, mühendislik, sosyoloji… İlk dilimdenpuan alan öğrenciler bu alanlara da gitmeli. sürekli hayatın bir alanınıöncelemek, diğer alanlarını eksik bırakabiliyor. İyi mimarlar, iyi sosyologlar,iyi öğretmenler, iyi mühendisler olursa, bu durum hayatın her alanına olumluetki yapar” dedi. bazen öğrencilerle ailelerinin tercihler konusunda aynınoktada buluşamadıklarını söyleyen Şahin, “aileler kimi zaman kendi istediklerialanlara çocuklarını yönlendirebiliyorlar. tercihlerde elbette ailenize veöğretmenlerinize danışın ama en nihayetinde bölümü siz okuyacağınız için sonkararı kendiniz verin. bu süreci de kırıp dökmeden yapmak gerekiyor” şeklindekonuştu.

Şahin,sunumunun ardından soruları cevaplandırdı ve tüm öğrencilere gerek sınavsürecinde, gerekse hayatta başarılar diledi. etkinlik, okul içi düzenlenenyarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdimedilmesinin ardından sona erdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!