Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin değiştiğini duyurdu. Değişen yönetmeliğe göre; devam durumu ve devamsızlık hakları ile ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler kapsamında öğrencilerin devamsızlık sürelerine ilişkin yeni güncellemeler getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan “Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği” ile devamsızlık hakları konusunda yeni düzenlemeler geldi. Buna göre; yurt içinde ve yurt dışında eğitici, kültürel ve sportif faaliyetlere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılan öğrencilerin faaliyet izni süresi artırıldı. Açıklanan yeni yönetmeliğe göre, artırılan faaliyet izni süresi 120 güne çıkarıldı.

Yönetmelik kapsamında alınan bir diğer kararda ise art arta 2 gün boyunca özürsüz olarak devamsızlık yapan öğrencinin durumu hakkında doğrudan veli ile iletişime geçileceği bildirildi. Buna göre bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “devam durumunun sağlanması ve özürsüz devamsızlık takibinin yapılabilmesi adına art arta 2 gün boyunca özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu; posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgi verilecek ve varsa özür belgesini okul yetkilisine teslim etmesi istenecek” ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilen yönetmeliğe göre, yakınını kaybeden öğrencilerin devamsızlık süresi ise 40 gün oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “birinci dereceden yakınını kaybeden öğrencinin devamsızlık konusunda sorun yaşamamaları için, özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 olarak uygulanacaktır” ifadesini kullanıldı.

Devam ve devamsızlık ile ilgili getirilen son düzenleme ise özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü sosyal sorumluluk çalışmalarına ekleneceği olurken, konu hakkında yapılan açıklamada “özürsüz devamsızlığın önüne geçmek için, özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık, haftalık ders çizelgesi içerisinde yer alan sosyal sorumluluk çalışmalarına 1 saat olarak eklenecektir” sözleri kullanıldı.

Haber: Ağustos Gerçe