Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenlerin İş Bırakma Eylemi Sonucunda Ek Ders Ücretlerinde Kesinti

İbrahim Oktugan’ın Vefatıyla Oluşan İş Bırakma Eylemi Sonrası Öğretmenlerin Ücretlerinde Azaltma

İbrahim Oktugan'ın Vefatıyla Oluşan

10 Mayıs Cuma günü, eğitim camiası büyük bir kayıp yaşadı. İbrahim Oktugan isimli değerli öğretmenimizin hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, eğitim sendikaları tarafından iş bırakma eylemi kararı alındı.

Bu eylemin sonuçları da netleşmeye başladı. Eyleme katılan öğretmenlerden, o gün derse girmeyenlerin ek ders ücretlerinde kesinti yapılacak.

Eyleme katılan bir öğretmen üzerinden yapılan hesaplamaya göre, normalde haftalık 30 saatlik derse giren ve günde 6 saat dersi bulunan bir öğretmenin haftalık 20 saatlik ek ders ödemesi yapılırken, eylem nedeniyle bu ödeme 12 saate düşürüldü. Bu durumda öğretmenin ek ders ücretinde 840 TL’lik bir kesinti söz konusu.

Ayrıca, nöbet görevi bulunan öğretmenlerin de nöbet ücretlerinin ödenmeyeceği, egzersiz ve destek eğitim odası gibi ders ücretlerinin de kesintiye uğrayacağı belirtildi. Girmedikleri derslerden dolayı hazırlık planlama ücretlerinin de ödenmeyeceği bildirildi.

Eğitim camiası, yaşanan bu talihsiz olayın ardından birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam ediyor. Öğretmenlerin fedakarca yaptığı çalışmaların takdir edilmesi ve haklarının korunması, kamuoyunun da hassasiyetle takip ettiği bir konu olarak önemini koruyor.

Haber Merkezi

Aksaray Üniversiteli genç öğrenciler, TEKNOFEST’ten
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nden gurur tablosu: Öğrenciler TEKNOFEST’te ödül aldı!