Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, başvuruların son günü olan 5 Eylül’de saat 13.00 itibarıyla başvuru ekranı kapanacak. Aynı gün içerisinde atama işlemleri de gerçekleştirilecek. Ataması yapılan öğretmenler, 8 Eylül 2025 tarihi itibarıyla ilişik kesme işlemlerini tamamlayarak yeni görev yerlerine geçiş yapabilecek.
Söz konusu uygulama, öğretmenlere yaz döneminde ikinci kez iller arası tayin hakkı tanınması açısından önem taşıyor. Öğretmenler, hem mesleki hem de ailevi nedenlerle farklı illerde görev yapma imkânı bulabilecek. Bakanlık, bu düzenleme ile öğretmenlerin ihtiyaç ve taleplerini karşılamayı hedefliyor.
Yer değiştirme süreci, öğretmenlerin kariyer planlamaları ve aile bütünlüğü açısından büyük önem taşırken, eğitim camiasında da olumlu karşılandı. Yeni atamaların, öğretmenlerin görev yaptıkları bölgelerde motivasyonlarını artırması ve eğitim kalitesine katkı sağlaması bekleniyor.
Haber Merkezi

