Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrencilerin merakla beklediği kılavuz yayınlandı; Başvurular Ocak ayında yapılabilecek

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü BİLSEM Öğrenci Tanımlama ve Yerleştirme Kılavuzunun yayınlandığını duyurdu.

Öğrencilerin kendilerine özgü bireysel yeteneklerini keşfetmek ve örgün eğitimlerine bu doğrultuda devam etmelerini sağlamak için geliştirilen BİLSEM Kılavuzu oldukça önemli bir işlevi görüyor. Öğrencilerin eğitim süreleri boyunca yetenekleri, becerileri ve istekleri doğrultusunda hareket etmelerinin mümkün kılındığı BİLSEM Kılavuzunda yetenek alanlarına göre öğrenciler aday gösterilebiliyor.

Aday gösterilme süreci okul yönlendirme tarafından yürütülmekte olup komisyon üyeleri ise okul müdürleri tarafından seçiliyor. Buna göre okul müdürü başkanlığında, müdür yardımcıları, rehber öğretmenler, 1,2 ve 3. Sınıf kapsamında yer alan ve okul müdürünün belirlediği öğretmenlerden oluşuyor.

Kılavuza göre bir öğrenci en fazla 2 yetenek dalından aday olarak gösterilebiliyor olup her bir sınıf düzeyinde bulunan toplam öğrenci sayısının yüzde 20’si en fazla aday gösterilebilecek.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru kapsamında yetenek alanlarına göre öğrencilerin aday gösterme işlemleri 8-19 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bunun yanı sıra aday gösterilmenin ardından bireysel değerlendirmeye katılmaya hak kazanan öğrencilerin ilanı ise 18 Nisan 2024 tarihinde yapılacak.

Haber: Ağustos Gerçe