Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrenciler yeni beceriler kazanacak

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Hali İbrahim Topçu, lise öğrencilere ilişkin uygulanmaya başlanması planlanan sosyal sorumluluk programlarını ve beceri temelli kursları hayata geçirmeye yönelik açıklama yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Hali İbrahim Topçu, öğrencilerinin akademik derslerin yanı sıra okul dışında yaptıkları her türlü faaliyetlere yönelik e-Portfolyo sistemi üzerine çalışama yaptıklarını belirtti.
Program dışı etkinlikler kapsamında akademik derslerin yanı sıra öğrencilerin beceri kazanmaları amacıyla üç farklı kurumdan kurs alabileceklerini Genel Müdür Topçu açıkladı. lise öğrencileri ilk olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün e-yaygın sistemi üzerinden iliği ve ihtiyaçlarına yönelik çok sayıda kursları gönüllü olarak seçebilecek.
Lise öğrencileri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademinin uzaktan eğitim modülleri içerisinde yer alan paket beceri kurslarına katılabilecekleri Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Hali İbrahim Topçu belirtti. Lise öğrencileri ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün hazırlık içerisinde olduğu uygulamayla birlikte teoriden uzaktan, uygulama kısmında yüz yüze olacak paket beceri kurslardan seçim yapabileceklerini belirten Genel Müdür Topçu, kursları tamamlayan öğrencilerin sertifikaları e-Portfolyolarına ekleyebileceklerini açıkladı.
Genel Müdür Topçu, hayata geçirmeyi hedefledikleri diğer bir proje olarak ise e-Portfolyo sistemine yönelik uygulamalardan biri olan liselerde kulüp ve sosyal sorumluluk programı olduğunu ifade etti.
Sosyal sorumluluk uygulamasının şu an için gönüllülük esaslı odluğunu belirten Genel Müdür Topçu, zamanla kültür oturduğunda her öğrencinin zorunlu olarak yapacağı uygulamaya dönüşeceğini belirtti. Genel Müdür Topçu, öğrencilerin çalışmalarını katılım durumlarına göre resmi kurum kuruluş ve yetkili merciler tarafından belgelendirileceğini ifade etti.
Hayata geçirilmesi planlana sosyal sorumluluk programı kapsamında öğrencilerin çalışmaları ve diğer faaliyetleri puanla değerlendirilmeyeceğini belirten Genel Müdür Topçu, sertifikalar okul yönetimi tarafından öğrencinin e-Portfolyosuna işleneceğini söyledi.
Haber: Fatma Altınok