Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRENCİLER İYİ TERCİH YAPMALI

bahçeşehir koleji aksaray kampüsü

bahçeşehir koleji aksaray kampüsü pdr bölüm başkanı hüseyinatakan koÇak lgs sonuçları ve tercihlere göre yerleşme ilgili konular hakkındaaçıklamalarda bulundu.

koÇak “lgs sonuçlarının açıklanması ile zorlu bir sınav sürecinigeride bıraktık. Şimdi tercih zamanı. ancak yeni sistem ile birlikte ailelerin kafası ciddi anlamda karışık.anne ve babalara ilk tavsiyemiz bu süreyi iyi değerlendirmeleri ve yayınlanankılavuzu mutlaka okumalarıdır. yine bununla beraber bir uzman desteğialmalarını da tavsiye etmekteyiz.

tercih-yerleştirme işlemleri 2-13 temmuz tarihleriarasında milli eğitim bakanlığının resmi web sitesinden yapılacak. Öğrencilermerkezi yerleştirme, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleştirmeolarak üç adet yerleştirme türüne tercihte bulunabilecekler.  bu tercih süreçlerini anlatmadan önce çokönemli bir uyarıda bulunalım.

sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olanöğrenciler dahil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okultercihinde bulunmak zorundadır.  yerelyerleştirme ile öğrenci alan okulları ekranından tercih yapılmaması durumunda,öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercihekranı açılmayacaktır.

Öğrenciler, ilk olarakyerel yerleştirme ile öğrenci alanokullar ekranından tercih yapacaklardır. bu tercihlerden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek kaydı ile en fazla beş okultercihinde bulunabileceklerdir. yapılan tercihlerde aynı okul türünden (anadolu lisesi, mesleki ve teknik anadolu lisesi ve teknik anadolu lisesi,anadolu İmam hatip lisesi) en fazla üçokul seçebileceklerdir. ayrıca yerel yerleştirmede 5 hakkını da kullanmakisteyen her öğrenci en az iki okultüründe tercih yazmak zorundadır. yerel yerleştirme ekranında okullar,yeşil renk, mavi renk ve kırmızı renk olmak üzere üçe ayrıldı.

yeşil renkteki okullar, kayıt alanında olarakadlandırıldı. Öğrencinin ikametgah adresinin bulunduğu kayıt alanında yer alanokulları oluşturmaktadır. ayrıca yerel yerleştirmede en avantajlı tercihtir.

mavi renkteki okullar, komşu kayıt alanı olarakadlandırıldı. yine bu okullar, ikametgah adresi baz alınarak oluşturuldu. kayıtalanına göre daha az avantajlı bir tercihtir.

kırmızı renkteki okullar, diğer olarak adlandırıldı. buokullar, il içindeki diğer kayıt alanları ve il dışındaki kayıt alanlarındabulunan okulları göstermektedir.

yerel yerleştirmede 6 adet kriter oluşturuldu. bunlarsırasıyla, kayıt alanı, ortaokuldabulunuşluk, tercih önceliği, ortaokul başarı puanı, özürsüz devamsızlık ve yaşolarak belirlendi. yani öğrenci bu kriterler bazında yerel yerleştirmedeöncelikli olacaklardır. 

merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alanokulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yapılacak olanyerleştirme işlemleridir. tercihler yüzdelik dilime göre oluşturulacaktır. 1367sınavla öğrenci alan okula 126.510 kontenjan ayrıldı. yani sınava girenöğrencilerin yaklaşık %10’u merkezi yerleştirme ile yerleşeceklerdir.  aksaray’da ise 10 okul sınavla öğrenci alacak okul olarak belirlenmiş ve buokullara 750 kişilik kontenjanayrılmıştır.

yerel yerleştirme tercihleri yapıldıktan sonra, merkeziyerleştirme tercihleri ekranı açılacaktır. lise türü sınırlaması olmaksızın,sınavla öğrenci alan liselerden en fazla5 tane tercih yapılacaktır. bu tercihlerde puan üstünlüğü göz önündebulundurulacaktır. puan eşitliği durumunda, ortaokul başarı puanı, yaş durumunagöre küçük olan, sırasıyla 8.,7., ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı,öğrencinin devamsızlık durumu ve tercih önceliği ön planda tutulacaktır.

tercih işlemleri, e-okul üzerinden öğrenci/velitarafından yapılabildiği gibi mezun olunan ya da herhangi bir ortaokulmüdürlüğünden işlem yapılabilir. ancak siz değerli velilerimizi ve öğrencilerimizişu konuda uyarmak istiyoruz. tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronikortamda onaylanacaktır. tercihlerle ilgili düzeltmeler mutlaka tercihler onaylanmadan yapılmalıdır. onaylama işlemitamamlandığında, okul müdürlüğünden bir yetkili ile veli tarafından imzalanan‘’yerleştirme işlemi tercih Ön Çalışma formu’’nun bir nüshası imza karşılığındasizlere verilecektir. belgenin aslı ise okulda kalacaktır.

bahçeşehir koleji aksaray kampüsü ailesi olarak, güzelbir tercih dönemi geçirmenizi dileriz. sizlerin yanınızda olduğumuzu unutmayın!”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Forbes dünyanın en çok milyarderin
Sıradaki Haber En çok milyarder mezun eden üniversiteler listelendi