Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRENCİLER HARÇLIKLARINI YEMEN’ E GÖNDERDİLER

hacıkerim yardımlı İmam hatip

hacıkerim yardımlı İmam hatip ortaokulu öğrencileri türkiye diyanet vakfıncabaşlatılan yardım kampanyasına katkı sağladılar.

yemen’ de savaşta zarar gören, açlık ve yoklukiçindeki din kardeşlerimiz için biriktirdikleri yardımları kabul etmek amacıyla 18 aralık 2018 salı günü hacıkerim yardımlı İmam hatip ortaokuluna ziyaret programı düzenlendi. konferanssalonunda düzenlenen programda diyanet vakfınca hazırlanan “yemen’esessiz kalma” sinevizyonu izlendi. programa teşrifeden aksaray İl müftüsü cemalettin bal, öğrencilerin isteklerini dinleyerekakıllarına takılan soruları cevaplandırdı. huzurun, güvenin ve barışın ancakİslam medeniyetinin hakim olduğu bir dünyada olacağını bunun da bilinçli veduyarlı mücadele ile gerçekleşebileceğini ifade eden İl müftüsü cemalettin bal,öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında; “müslümanlar hep zulüm altında birumut olarak türkiye’ye bakmaktadır. hemen yakın zamana bakacak olursaksuriye’deki evlerinden göç etmek zorunda kalanlar,  libya’ da iç savaş halinde bulunanmüslümanlar, somali’de, sudan da ve dünyanın birçok yerinde yine zulüm altındainleyen din kardeşlerimiz var.  ve şuandada yemen’de 7 aylık, 3 yaşında, 5 yaşında her gün 10 dakikada bir çocukaçlıktan ölüyor. bunu müslümanların fert olarak düşünmesi lazım. bu konudageleceğimiz sizlere çok görev düşüyor. müslüman sadece kendisini düşünmez.nitekim peygamber efendimiz aleyhissalatü vesselam; “İslam için verilenmücadelelerde çocuklara, kadınlara, ihtiyarlara dokunmayın. niçin! Çünkü biznefsimiz için savaşmıyoruz, allah emretti diye savaşıyoruz.” buyuruyor. evet, allah’ındinine, dini mübin’i İslam’a kim tuzak kurmak istiyorsa, müslümanlara kimzulmediyorsa onun karşısındayız, İmanımızla allah’a tevekkül etmemizle hazırızelhamdülillah. ama mücadele sadece eline kılıcı alıp tüfeği alıp cihada gitmekdeğildir! bu aslında cihadın son noktasıdır. cihadın temeli “la ilaheillallah muhammed un rasulullah” tır. sonra ibadet devamında muamelât vegüzel ahlâk, son olarak cihattır. cihatta da iki kısım vardır; biri silah ilediğeri kalem iledir. allah’a kul peygamberimize ümmet olduğumuz halde kalemlecihad etmeliyiz. yani umudumuz sizler, çalışarak en güzel şekilde kendiniziyetiştirerek dini mübin’i İslam’a, vatanımıza, milletimize faydalı bir nesilolmak için bütün gücünüzle çalışmalısınız. doktor, mühendis, hakim, savcı,vali.. hangi unvanda olursa olsun buna ihtiyacımız var.” dedi. konuşmasınınsonunda kampanyaya destek sağladıkları için hacı kerim yardımlı İmam hatiportaokulu Öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederek kitap hediyesindebulundu.

okulmüdürü turhan akkurt; türkiye diyanet vakfınca düzenlenen yardım kampanyasınaöğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiğini ifade etti ve Öğrencilerinkatkılarıyla toplanan yardımı diyanet vakfı aksaray Şube başkanı /İlmüftüsü cemalettin bal’ a teslim ederek makbuzunu aldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Üniversitesi’nde eğitim hayatını sürdüren
Sıradaki Haber ASÜ’de Mezuniyet Coşkusu: Fakülteler Belli Tarihlerde Kep Atacak!