Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Neyin Ezgisi, Kâmil İnsanın Hikayesi: Aksaray’da Anadolu Mektebi’nde Buluşma!

Anadolu Mektebi’nin düzenlediği etkinlikte,

Anadolu Mektebi’nin düzenlediği etkinlikte, “Modern Çağda Kâmil İnsan ve Mevlana” konulu konferans ve ney dinletisi, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Mektebi İl Koordinatörlüğü, 15 Şubat 2024 tarihinde Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilere yönelik önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Modern Çağda Kâmil İnsan ve Mevlana” konulu konferans ve ney dinletisi, öğrencilerin ilgisini çekti ve katılım oldukça yoğundu.

Program, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bozova’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından ney dinletisi ile katılımcılar müziğin eşliğinde ruhani bir atmosferde buluştu. Konferansın ana sunumu ise Aksaray Üniversitesi Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Fikri Kula tarafından gerçekleştirildi. Kula’nın, “Modern Çağda Kâmil İnsan ve Mevlana” konusundaki bilgi ve deneyimleri katılımcılara yeni bakış açıları kazandırdı.

Programın sonunda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bozova, Dr. Öğr. Üyesi Fikri Kula’ya ve ney sanatçısı Ali Rıza Sağlam’a katkılarından dolayı plaket takdim etti. Ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle etkinlik sona erdi. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilere kültürel ve ruhsal bir deneyim sunmanın yanı sıra, kendi iç dünyalarını keşfetme fırsatı da verdi.

Haber: Fatma Altınok