Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan İkinci Dönem Sınavlarına Yönelik Yeni Adım!

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’ne

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği’ne Göre İl Sınıf/Zümrelerince Hazırlanan Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı.

 

Millî Eğitim Bakanlığı, ikinci dönem ortak yazılı sınavları için il sınıf/zümrelerinin hazırlayacağı konu soru dağılım tablolarına rehberlik edecek örnek tabloları kamuoyuyla paylaştı.

 

 

Millî Eğitim Bakanlığı, 9 Eylül 2023’te yürürlüğe giren Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği çerçevesinde, ülke genelinde gerçekleşecek ikinci dönem ortak yazılı sınavları için yeni bir adım attı. Bakanlık, il, ilçe ve okul düzeyinde yapılacak sınavlara yönelik konu soru dağılım tablolarını il sınıf/zümrelerine rehberlik etmesi amacıyla örneklerle yayımladı.

 

İl sınıf/alan zümreleri, Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda ikinci dönem başında kendi konu soru dağılım tablolarını oluşturacak. Bu tablolar, öğrencilere hangi konulardan ne kadar soru sorulacağını belirlemelerine yardımcı olacak.

 

Birinci dönemde olduğu gibi, ikinci dönemde de okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar için yayımlanan örnek senaryo ve çözümleri, https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde erişime açılacak. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarılar dilerken, eğitimdeki bu adımın sistemi daha etkin kılma amacını taşıdığını belirtildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme
Sıradaki Haber YÖK’ten 2024-YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin açıklama