Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Meslek Lise öğrencileri kendi işlerinin patronu olabilir!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantı Milli Eğitim Müdürü Alpaslan başkanlığında oldu.

Toplantıya İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Işık ve Kerem Şahin ile il merkezinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri katılım gösterdi.

Toplantıda okul idarecilerinin görev yaptıkları okulları hakkında İl Milli Eğitim Müdür Alpaslan’a brifing verdi.

İl Müdürü Alpaslan, mesleki eğitimin daha verimli hale gelmesi adına TÜBİTAK projeleri başta olmak üzere meslek liselerindeki devamsızlığın önlenmesi konusunda yapılacak çalışmalara değindi. Okullarda ihtiyaç duyulan alan ve dalların açılmasına öncü olunarak, meslek liselerine katılımın arttırılmasına yönelik yapılması gereken çalışmalar hakkında görüştü.

Mesleki eğitimin önemine vurgu yapan İl Müdürü Alpaslan, meslek liselerinin iş gücü potansiyeline sağladığı katkının altını çizdi. İl Milli Eğitim Müdürü Alpaslan, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında eğitim alan öğrencilerin okulu bittikten sonra kendi iş yerlerini açabilecek olmalarını sağlamak adına gençler için büyük fırsat olduğunu ifade etti. Bunun üzerine okulların tam kapasite hizmet verildiğini belirtti.

İl Müdürü Alpaslan, yapılan çalışmalar için okul idarecilerine teşekkür ederek yeni eğitim öğretim dönemin de yapılacak çalışmalar için okul idarecilerine başarı dileklerini sundu.

Haber: Fatma Altınok