Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB’in çevrim içi sınavı; eğitimde kariyerin kapılarını aralayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı,

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı, uzman öğretmenlik ve başöğretmen ünvanları için yapılacak olan yazılı sınav Pazar günü çevrimiçi olarak yapılacak.

“Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı” uzman öğretmenlik ve başöğretmen ünvanları için yapılacak olan sınav yurt içinde ve yurt dışında 19 Kasım tarihine yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde yayınladığı bildiriye ilişkin Pazar günü uygulanacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına MEB personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından 58 bin 965 aday uzman öğretmenlik, 3 bin 921 aday ise başöğretmenlik için sınava girecek.

Sınavda 100 soru sorulacak olup beşer seçenek olacak.  Sınav süresi 135 dakikayı kapsayarak yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etki etmeyecek.

Sınava girecek adaylar Türkiye saat ile 10.00 -13.00 arasında https://onlinesinav.meb.gov.tr/” adresi üzerinden e-Devlet/MEBBİS şifresi ile internet erişimi olan bir ortamdan giriş yapabilecek.

Sınav giriş yapan adaylar herhangi bir sebepten sistemden çıkmalarına ötürü daha sonra kalan süreleri için 19 Kasım saat 23.59’a kadar sınavlarını tamamlayabilme imkanları olacak.

Türkiye saati ile 10.00 13.000 saatleri arasında sıvana giriş yapmayan adaylar sınava katılım sağlayamayacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına girecek adaylar sınava yönelik bilgileri https://oygm.meb.gov.tr internet adresinden erişebilecek.

Haber: Fatma Altınok