Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB ortaokul ve lise müfredatına yeni bir ders ekledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise ve ortaokulların müfredatlarına yeni bir ders ekledi. MEB tarafından müfredata eklenen bu ders “Adab-ı Muaşeret” oldu.
Öğrencilerin eğitim öğretim hayatları süresince nezaket ve gördü kulları gibi ifadelerin de öğrenilmesi gerektiği prensibi ile hareket eden Milli Eğitim Bakanlığı bu misyon bağlamında adab-ı muaşeret konusunu gündeme getirdi. Liselerde “Adabı-ı Muaşeret” adı ile işlenecek olan bu ders ortaokullarda ise “görgü kuralları ve nezaket” adı altında ders takvimine eklenecek.
Öğrencilerin başarılı bir öğrenci olmalarının yanı sıra çevresindeki olaylara ve insanlara karşı da duyarlı olunması gerekildiğini belirten Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere sosyal hayatlarındaki iletişimde görgü ve nezaket kurallarına uyulmasını aşılamayı hedefliyor. Ortaokul öğrencilerine görgü ve nezaketi aşılamayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde ise bu konuyu biraz daha geniş bir açıdan ele alacak. Liselerde uygulanacak olan Adab-ı Muaşeret dersi kapsamında öğrencilerin nezaket, görgü ve terbiye terimleri ışığında milli değerleri benimsemeyi ve insanlar arasında huzuru sağlamayı benimsetmek istiyor.
Gerek ortaokullarda gerekse liselerde müfredata giren bu ders kapsamında öğrencilerin; kişisel bakım, temizlik kuralları, aile ve toplum içerisinde görgü kuralları, iletişimde ve dijital ortamda nezaket kuralları öğreniminin okul ortamında pekiştirilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra öğrencilerin çevre dostu proje üretimi gibi çevresel sürdürülebilir bir gelecek aşılamasının da ders kapsamında sağlanması hedefleniyor.

Haber: Ağustos Gerçe