Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB, ortak sınavlar için konu soru dağılım tablosu hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı ülke

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde ortak sınavlara yönelik 6 ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik konu soru dağılım tablosu hazırlayarak yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavları 26 Mart 2024 Salı günü belirlenirken 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik dersleri için 27 Mart 2024 Çarşamba günü yapılacağını belirlendi.

Bu kapsamda Bakanlık tarafından sınavlarda başarı oranın arttırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması adına soru dağılımı tablosu hazırlandı.

Ortak yazılı sınavlarda 6. sınıf Türkçe dersi 14 çoktan seçmeli 2 açıklı uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı olmak üzere toplam 16 sorudan oluşacak. 6. sınıf matematik dersi 10 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan, oluşacak. 9. sınıflarda ise Türk dili ve edebiyatı dersi 7 açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan ve 9. sınıf matematik dersi 8 adet açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorudan oluşacak.

Öğrencilerin 2. dönem 1. yazılı sınav konu soru dağılım tablosuna ulaşması için Milli Eğim Bakanlığının resmi internet hesabına erişmesi gerekiyor.

Haber: Fatma Altınok