Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB, Öğrenci Gelişimini Desteklemek İçin Yeni Bir Adım Attı: İşte Detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı yeni

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir etkinlik ve ölçme aracı ilkokul öğrencilerine yönelik Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri hazırladı.

Bakanlık tarafından öğrencilerin akademik becerileri, sosyal gelişimlerinin izlenilmesi ve gelişim düzeylerinin takip edilerek değerlendirilmesi amacıyla yeni bir etkinlik ve ölçme araçları yayınladı.

Bu kapsamda, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne daha önce yayınlanan etkinliklere karşılık ilkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerine süreç odaklı ve oyun temelli etkinlikler öğretmenlerin kullanması için hazırlandı.

Hazırlanan “Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri” ile öğrenciler hem derslere ilgisi arttırılması hem de gelişimlerine katkı sunmak amaçlandı. Akademik becerilerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal gelişimlerini izleme ve değerlendirme adına hazırlanan içerikle birlikte ilkokul öğrencilerine sunuldu.

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri ulaşmak isteyenler ise Mili Eğitim Bakanlığının resmi internet adresinden ulaşabilecek.

Haber: Fatma Altınok