Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB LGS Başvurularına yönelik yeni bir kılavuz yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklama ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecekleri için yeni gelişime yaşandı. Bakanlık 2 Haziran 2024’te gerçekleşecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav’ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayınladı.
Bakanlığın resmi internet adresinden yer alan kılavuzda özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının son sınıf öğrencilerini fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına seçmek adına yeni esaslar getirildi.
2 haziran 2024 tarihinde yapılacak olan LGS merkezi sınavının başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. ücretsiz yapılacak olan sınava katılım isteğe bağlı olmakla birlikte e -okul sistemi üzerinden öğrenciler başvuru yapabilecek.
Bu süreçte okul Müdürleri öğrencilere rehberlik ederek 1 Nisan 2024 tarihinde kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanması gerekiyor. İki oturum şeklinde olacak sınava yönelik Bakanlık tarafından yayınlanan Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na ulaşmak isteyenler resmi internet adresini ziyaret ederek ulaşabilecek.

Haber: Fatma Altınok