Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB, Eğitim Materyallerindeki Haritaları EBA’da Kullanıma Sundu!

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformu üzerinden öğrenci ve öğretmenlere yönelik hazırlanan haritaları eğitime katkı sunması için kullanıma sundu.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde yer alan haritalar, EBA’da yayınlandı.

Bu kapsamda, öğlencilerin coğrafi ve analiz yetenekler gelişmelerine olanak tanımak, eğitim materyallerinden olan haritaların kullanımını güçlendirmek,  amaçlandı. Ayrıca bilimsel ilkelere dayalı işlevsel üretilen ders kitaplarında eğitim materyalleri olarak kullanılması hedeflenen haritalar öğrenciler ve öğretmenler için EBA platformunda kullanıma açıldı.

Kıta ve dünya haritalarını doğru ve eksiksiz bilgilerin geçmişten günümüze kadar aktarılması ve dezenformasyonun önlenmesi hedefleniyor. Öğrencilere ve öğretmenlere yönelik EBA üzerinden erişime sunulan haritalar derslerde daha etkin ir şeklinde kullanmaları ve öğretmenlerin eğitim süreçlerini desteklemesine imkan tanıyacak.

Haber: Fatma Altınok