Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB duyurdu; Türkiye’de ilk mesleki eğitim verecek ortaokullar hangileri oldu?

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyura göre Türkiye’de ilk kez ortaokullar tarafından mesleki eğitim verilecek. Peki, bu yeni gelişmeye ev sahipliği yapacak ortaokulları hangileri? İşte detaylar…

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından

Yapılan son açıklamaya göre Türkiye’de dört ilde bulunan belirli ortaokullar tarafından mesleki eğitim verilecek. “Mesleki ortaokullar” olarak tanımlanacak olan bu ortaokullarda öğrenciler, mesleki becerilerini geliştirmek için çalışma sarf edecek.

Türkiye’de; Bursa, Konya, Sivas ve Burdur’da mesleki eğitim verecek olan ortaokullar yer alacak. Buna göre; Bursa’da Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu olacak.

Sivas’ta, Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak. Konya’da, Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olacak.

Son olarak Burdur’da ise Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu, Türkiye’deki mesleki anlamda eğitim veren ilk ortaokullardan birisi olacak.

Ağustos Gerçe