Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB, Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri Kılavuz Kitaplarını yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri Kılavuz Kitapları ve Ölçme ve Değerlendirme Kılavuz Kitabı yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği iş birliğinde yürütülen sınıf içi ölçme ve değerlendirme süreçlerine öğretilenlerin güçlendirilmesi projesi kapsamında sınıf öğretmenlerinin desteklenmesi amaçlandı.

Bu kapsamda, ilkokul Türkçe, matematik hayat bilgisi, fen bilimleri ve sosyal bilgiler derslerinden  her sınıf düzeyi çerçevesinde Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri Kılavuz Kitapları ve Ölçme ve Değerlendirme Kılavuz Kitabı hazırlandı.

Ölçme ve değerlendirme uygulamalarının süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımda devam ettirilmesi hedefleniyor. Böylelikle ilkokul düzeyindeki öğrenciler için farklı dersler kılavuz kitapları hazırlanarak  biçimlendirici değerlendirme ve oyun temelli değerlendirme olarak örneklere yer verildi.

İlkokul 1. Sınıf öğrencileri  için kılavuz kitapları yeni öğretim programları diğer sınıf düzeylerine ilişkin kitaplar mevcut pragmalara endekslenerek süreç odaklı değerlendirme yaklaşımda bulunuldu. Milli Eğitim Bakanlığının kılavuzuna ulaşmak isteyenler resmi internet adresini ziyaret edebilecek.

Fatma Altınok