Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2023 LGS Türkiye şampiyonu Aksaray’dan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokuldan liseye geçiş için yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için yapılan sınav bu yıl 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşmişti.

MEB tarafından düzenlenen 2023 yılında toplam 1 milyon 30 bin 195 aday katılım sağladı.
Katılım oranının yüzde 82 olarak açıklandığı LGS’ de Türkiye şampiyonu ise Aksaray’da ortaokul eğitimini Bahçeşehir Kolejinde alan 8. sınıf öğrencisi Elif Güneyligil oldu. Aksaraylı öğrenci Elif Güneyligil sınavda tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başardı.

Sözel ve sayısal olmak üzere 2 oturumda gerçekleşen sınavda toplam 90 soru yer alırken Aksaraylı öğrenci Elif Güneyligil tüm sorulara doğru yanıt verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise; “2023 LGS sonuçlarına göre ilimiz 8. sınıf öğrencisi Elif Güneyligil bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan ile Türkiye şampiyonu olmuştur.” diyerek Elif’i tebrik ederken öğretmenlerine de verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Aksaray’a yaşatılan bu başarı hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, “bize bu gururu yaşatan öğrencimizi ve ailesini tebrik, onu yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” diyerek Elif Güneyligil’in başarılarının devamını diledi.

Haber: Ağustos Gerçe