Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

LGS’DE TERCİHİNDE ÖNEMLİ NOTLAR

lgs tercihleri pazartesi günü

lgs tercihleri pazartesi günü itibariyle e okul üzerindenalınmaya başlandı. 

2 temmuz’da başlayan lise tercihleri, 13 temmuz’dabitecek. ancak velilerin kafasında hâlâ birçok soru var. liselere geçişsınavı’yla öğrenci alan 1.373 okulu seçerken nelere bakılmalı? adrese dayalıtercihlerde neye dikkat edilmeli? Özel okul kayıtlarında durum ne bunlarıncevapları için yenisen koleji kurucu müdürü salim İçli ile söyleyişi yaptık?

yenisen koleji kurucu müdürü salim İçli; “liseleregirişte kontenjan tabloları dün ilan edildi ve tercihler başladı. Öğrencilertercihlerini, 13 temmuz’a kadar e-okul üzerinden ya da bir devlet ortaokulumüdürlüğünden yapabilecek. ancak ilk gün tercih listesi oluşturmaya çalışanveliler, sistem sıkıntıları yaşadı. kontenjanlar ancak öğlene doğrugörülebildi. yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 temmuz’daaçıklanacak.

6 ağustos’ta başlayan nakil süreci, farklı dönemlerle 6eylül’e kadar sürecek.

•ÖĞrencİlerİn ÖnÜne 3 ekran aÇilacak.

1-yerel yerleŞtİrme

sinava gİren ÖĞrencİler de dahİl. hepsİ İÇİn bu tercİhzorunlu. İlk ÜÇ okulu kayit alanindan seÇmek Şartiyla en fazla beŞ lİseseÇebİlİr.

2-merkezİ sinav İle yerleŞtİrme

Öğrenciler, lgs’yle alacak 1.373 okuldan istediği beşiniseçebiliyor. Öğrencilere yüzdelik diliminin 3 puan üzerinde ve 3 puan altındatercih yapmasını öneriyoruz.

3-pansiyon okullar

kayıt alanı sınırlaması olmadan, sınavla alacakpansiyonlu okullar hariç, türkiye’ nin her yerindeki pansiyonlu okullar tercihlistesine eklenebilir.

ayni tÜrden ÜÇ lİse

yerel yerleştirme: İlk üçü ‘kayıt alanı’ndan olmakşartıyla, en fazla 5 tercih yapılabiliyor. Öğrencinin ikamet adresininbulunduğu ‘kayıt alanı’ndaki okullar ‘yeşil’ renkle gösteriliyor. aynı türden(anadolu, meslekî ve teknik anadolu ve anadolu İmam hatip) en fazla 3 okulseçilebiliyor. kılavuzda açıklanmayan bir konu da, en az kaç okulseçilebileceğiydi. sisteme göre bir okul yazmak da mümkün. Öğrencinin kendikayıt alanında okul türlerinden en az üçer tane yer alıyor. bunun için başkamahalledeki okul da, kayıt alanına eklenmiş olabiliyor. kendi alanındanokulları seçen öğrenci, isterse 2 tercihini ‘komşu kayıt alanı’ndan ya da‘diğer’ bölümünden yapabiliyor. ‘mavi’ renkle gösterilen ‘komşu kayıt alanı’il/ilçenin öğrenci, okul kapasitesine göre, başka bir mahalle ya da ilçeolabiliyor. ‘diğer’ ise, komşu kayıt alanında olmayan il içindeki diğer kayıtalanları ile il dışındaki okulları kapsıyor ve ‘kırmızı’yla gösteriliyor.

3 puan Üzerİ ve alti

merkezi sınavla yerleştirme: adrese dayalı kaydınıtamamlayan, lgs’ye girdiyse, 1.373 okuldan beşini seçebiliyor. okulların tabanpuanı, başarı sırası açıklanmadı. edinilen bilgiye göre, geçen yılki yüzdelikdilimler baz alınarak, bu seneki yüzdelik dilimler öngörülmeye çalışılıyor.ancak rehberlikçiler aradan okullar çıktığı için yüzdelik dilimlerin geçen yılagöre farklılık göstereceğini de ekliyor. Örneğin, geçen yıl yüzdelik dilimi8-10 olan bir okul, bu sene yüzde 6’lık dilimden öğrenci alabilir. adayayüzdelik diliminin 3 puan üzerinde ve 3 altında tercih yapması öneriliyor.okulların geçen yılki yüzdelik dilimine bakıp birebir tercih yapmak yanıltıcıolabilir” dedi.

Özel okulardakİ kayit durumu

Özel yenİsen koleji olarak öğrencilerimizi fen ve anadolulisesi olarak bizlere gelerek lgs puanlarıyla okulumuza kayıt yaptırabilirler.

*sınıflarımızın 15 kişilik olmasından dolayı sınırlıkontenjanımız vardır.

*haftanın 5.5 günü eğitim vermekteyiz.

* uzman eğitim kadromuzla öğrencileri hem hayatahem deüniversiteye hazırlıyoruz” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin
Sıradaki Haber Eğitimde devrim: MEBİ ile öğrenciler kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi yaşayacak