Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kültürel Köprü: Aksaray’da Uluslararası Öğrenciler İftar Coşkusu Yaşadı!

Aksaray’da düzenlenen iftar programında,

Aksaray’da düzenlenen iftar programında, farklı ülkelerden gelen TÖMER öğrencileri, İl Müftüsü ile birlikte samimi bir sohbet ortamında buluştu.

Aksaray’da kültürel çeşitliliği pekiştiren bir buluşma gerçekleşti. Aksaray Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencileri, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Laleli Kuran Kursu, Eyüp Sultan Kuran Kursu, Aksaray TDV Kadın Kolları ve EHAD’ın katkılarıyla Hüseyin Altınsoy Gençlik Merkezinde organize edilen etkinliğe, dünyanın değişik coğrafyalarından Türkçe öğrenmeye ve üniversite eğitimi almaya gelen öğrenciler katıldı.Samimi bir atmosferde gerçekleşen iftar yemeği sırasında İl Müftüsü Veysel Işıldar, öğrencilerle bir araya gelerek Ramazan ayının manevi önemine vurgu yaptı.

Uluslararası öğrencilere hitaben yapılan konuşmalarda, Türk kültürü ve dini değerler hakkında sohbetler gerçekleştirildi.İftar yemeği sonrasında uluslararası öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Programa, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın yanı sıra TÖMER Müdürü Doç. Dr. Tuncay Türkben, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Yusuf Taşkın ve Öğr. Gör. Dr. Ayşe Uysal ile öğretim görevlileri ve idari personel de katıldı. Bu etkinlik, farklı kültürlerin buluştuğu ve dostlukların pekiştiği anlamlı bir iftar sofrasıyla son buldu.

Haber; Fatma Altınok