Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KİTAP FUARI VE ÇOCUK FESTİVALİ AÇILDI

 aksaray’dabelediye tarafından organize edilen

 aksaray’dabelediye tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi düzenlenen kitapfestivali gerçekleştirilen törenle açıldı. bu yıl kitap festivalinin yanındailk kez. 23 nisan milli egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle de 1’inci Çocukfestivali gerçekleştirildi

 

aksaray’da belediye tarafından organize edilen ve bu yıl2’incisi düzenlenen kitap festivali gerçekleştirilen törenle açıldı. bu yılkitap festivalinin yanında ilk kez de 1’inci Çocuk festivali gerçekleştirildi.

pazar semt pazarı’nda gerçekleştirilen açılışın ardındanyüzün üzerinde yayınevinin ve 70’in üzerinde yazarın yer aldığı eserleraksaraylılarla buluşturuldu. 23 nisan milli egemenlik ve Çocuk bayramınedeniyle yine belediye tarafından oluşturulan 1’inci Çocuk festivali deçocukların hizmetine sunuldu.

fuarda bir açıklama yapan belediye başkanı haluk Şahinyazgı, ilk kez aksaray’da bu kadar büyük bir kitap ve çocuk organizasyonuyapıldığına dikkat çekerek, “bu yıl 2’incisini düzenliyoruz kitap festivalimizin.İlkini geçen sene yaptık. geçen sene ile bu senenin arasındaki fark tam 2katına çıkardık. hem yayın evini, hem yazarları. dolayısıyla yüzün üzerindeyayın evimizin katılımı var. aynı şekilde 70’in üzerinde yazarımız buradaolacak. kitap festivalimiz 1 hafta boyunca sürecek. bu etkinliğimizin yanındabir diğer etkinliğimizde çocuk festivali. bunu da ilk defa düzenliyoruz.Çocuklarımızın 23 nisan haftasında hoş vakit geçirmesi, bu günleri unutmamalarıiçin bir alan oluşturduk. ben şimdiden bütün aksaraylı çocuklarımızıbekliyorum” dedi.

aksaray valisi aykut pekmez ise, “Ülke olarak kitapokumakta dünya ortalamasının altında olduğumuzu söylüyoruz maalesef. amasevindirici bir yanı işte bu tür fuarlar vasıtasıyla ki aksaray’ımızda hem halkkütüphanesi, hem özel idarenin kütüphanesi, hem belediyenin yaptığı bilgievleri yoluyla ve hem de kültür turizm bakanlığımızın gönderdiği gezicikütüphaneyle de gençlerimizi, okuyucularımızı kitapla buluşturma yolunda gayretgösteriyoruz. bu fuarın bu kadar büyümesi de gösteriyor ki kitaba olan ilgi vealaka aksaray’ımızda artıyor” dedi.

kitap fuarını beğendiklerini söyleyen öğrenciler vevatandaşlar ise belediyeye teşekkür etti. açılış törenine aksaray valisi aykutpekmez, belediye başkanı haluk Şahin yazgı, ak parti İl başkanı hüseyinaltınsoy, atso başkanı cüneyt göktaş, İl emniyet müdürü ali karabağ, millieğitim müdürü hacı Ömer kartal, daire müdürleri, stk başkanları ve çok sayıdavatandaş katıldı.

haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Başvuru ve Satış Tarihleri Belli
Sıradaki Haber Aksaray’da dahil, TOKİ 35 ilde 302 arsayı satışa sunuyor