Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İş bulabilmek için diplomalarının iptalini istiyorlar!

Üniversite mezunları iş bulabilmek

Üniversite mezunları iş bulabilmek için diplomalarının iptalini istiyor

Bir tartışma platformunda 4 yıllık üniversite mezunu olması sebebiyle fabrikalarda işçi olarak çalışamadığını  iddia eden kişinin “Diploma iptali mümkün mü?” sorusu sosyal medyada gündem oldu.

Fakültelerin çeşitli bölümlerinden lisans mezun olan kişiler, istedikleri kurumlarda iş bulamayınca çareyi fabrikalara işçi olmak için başvuruda arıyor.

Diploması yüzünden işsiz kaldığını iddia eden kişilerin yanı sıra pek çok mezunun da KPSS için diplomasını iptal ettirme arayışı sürüyor. Lisans KPSS’nin, ön lisans KPSS ve lise KPSS’den daha zorlu görülmesi, kazanılma ihtimalinin daha düşük olması, lisans okumanın pişmanlık olmasına sebep oluyor.

Platformdaki konu başlıklarına yazan kişilerin aldığı cevap, diploma iptalinin mümkün olmadığı yönünde.

Yapılan açıklamalara göre bazı üniversiteler ise lisans öğrencisi olup ön lisans diploması almak isteyen öğrenciler için diploma kırdırma işlemi yapabiliyor. Bunun için ise fakültenin ilgili birimine ıslak imzalı başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuru kabul edildiği ve diploma kırdırıldığı takdirde öğrenciler aynı programda öğrenimine devam edemiyor ve tüm hakları iptal oluyor. Haber Merkezi