Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İNCEÖZ’DEN DEV YATIRIM

durmak yok hizmete devam

durmak yok hizmete devam diyen ak parti milletvekiliİlknur İnceöz’den  aksaray’a bir hizmetdaha   Çocuk evleri sitesi devyatırım  projesi onaylandı.

ak parti milletvekili İlknur İnceöz’den aksaray’a devyatırım müjdesi, ak parti milletvekili İlknur İnceöz;

“daha öncede belirttiğimiz gibi sayın cumhurbaşkanımız,başkanımız  sayın recep tayyip erdoğanbaşkanlığında hizmetlerimize ara vermeden benim güzel şehrim  aksaray’a ve sevgili hemşerilerime hizmetetmenin ve getirmenin  çabası ve gayretiiçerisindeyiz. allah’ın izni ile hizmetlerimize ara vermeden durmak yok hizmetedevam düşüncesi ile halkımızın hizmetkarı olacağız dedi. aksaray’akazandırılan   7 milyon 600 bin tlyatırım proje bedeli olan Çocuk evleri sitesi projesisin Çalışma sosyalhizmetler ve aile bakanlığımızca onaylandığını müjdesini  veren İnceöz her şey güzel aksaray’ımız vehemşerilerimiz için  geleceğimizinteminatı olan çocuklarımız için aksaray için durmak yok hizmete devam” dedi.

ak parti milletvekili İlknur İnceöz açıklamasında;  “korunmaya muhtaç çocuklara ilişkin temelhizmet politikası, çocukların kuruluş bakımına alınmadan aile odaklı hizmetmodellerinden yararlandırılması, kuruluş bakımında bulunan çocukların ise öncelikleaile yanına döndürülmesi, evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerindenyararlandırılması, aile odaklı hizmet modellerinden yararlandırılamayan toplubakım modeli olan kuruluş bakımında bulunan çocukların ev tipi bakım modeliolan çocuk evine veya çocuk evi sitesine yerleştirilmesidir.

bu doğrultuda, ilimiz yetiştirme yurdunun hizmetleri 2013yılı sonunda ve çocuk yuvasının hizmetleri 2014 yılı sonunda sonlandırılmıştır.yetiştirme yurdunun hizmeti sonlandırıldıktan sonra 13 – 18 yaş erkekçocuklarımızın ilk kabulü aksaray bakım ve rehabilitasyon merkezine sağlanmayabaşlanılmış ve halen aynı kuruluşumuz ilk kabul birimi olarak kullanılmaktadır.bu durum hem korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız hem de engellilerimiz içinriskleri ve sıkıntıları beraberinde getirmektedir. ancak 13 18 yaş erkekçocuklarımız için aynı hizmetin verilebileceği uygun bir kuruluşbulunmamaktadır.

Çocuk yuvasının hizmetlerinin sonlandırılmasıyla birliktekorunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların kurum bakımına ilkgeldiklerinde geçici olarak kalabilecekleri hizmet binasına duyulan ihtiyaçdoğrultusunda Çocuk hizmetleri genel müdürlüğünce 0 – 12 yaş karma ve 13 -18yaş kız çocuklarımız için Çocuk evleri koordinasyon merkezi müdürlüğüne (Çekom)bağlı 20 kapasiteli Çocuk koruma İlk müdahale ve değerlendirme birimi kurulmasıuygun görülmüştür. İlimizde, korunmaya ihtiyacı olan çocuklara kurum bakımıhizmeti veren temel birim Çekom ve Çokİm olup, başka kuruluş bulunmamaktadır.

bilindiği üzere çocuklarımızın bir kısmı aile yanınadöndürülemediği gibi koruyucu aile ve evlat edinme hizmetinden deyararlandırılamamakta ve çocuk evine yerleştirilmesi de mümkün olamamaktadır.bu durumda bakanlığımız Çocuk hizmetleri genel müdürlüğünden nakil talebindebulunulmaktadır. Çocuk hizmetleri genel müdürlüğünce, çocuğun aile bağlarınıngüçlendirilmesi ve akrabaları ile olumlu iletişim geliştirebilmesi için aile veakrabalarının ikamet ettiği ilde hizmet alması öngörülerek başka bir ilenakilleri uygun görülmemektedir. bu çocuklarımızın ilimizde de kalabileceğikuruluş bulunmadığı için sorunlar yaşanılmaktadır.

bu nedenlerle, ilimizde çocuklara sunulan hizmetlerdesorunlar yaşanması sonucu yeni bir değerlendirme yapılmasına ve planlamayagidilmesine ihtiyaç duyulmuş olup, İlimiz merkez ilçesi zafer mahallesindekisosyal hizmetlere tahsisli 1140 ada, 5 parsel ve 12520,7m2 arsaya Çocuk evlerisitesi yapımının yatırım programına alınması için aile ve sosyal politikalarbakanlığımızdan talepte bulunulması için girişimlerimize başladık.

  girişimlerimizsonucunda zafer mahallesindeki (a.kadir Üçyıldız huzurevi müdürlüğü yanı)sosyal hizmetlere tahsisli 1140 ada, 5 parsel ve 12520,7m2 arsaya 5 adet tekkatlı 50 kapasiteli bina ve 1 adet iki katlı idari bina olarak Çocuk evlerisitesi yapılması 2017 yılında yatırım programına alınmıştır. proje onaylanmaişlemleri bakanlıkça onaylanmış olup ödeneği ayrılmış en kısa sürede ihalesi deyapılacaktır. daha önce İlimize kazandırılan projelerin nasıl takipçisiolduysak bu projenin de ilimize bir an önce kazandırılması için gereken neyseyapılacaktır. aksarayımıza ve hemşerilerime hayırlı ve uğurlu olmasını diler buprojenin ilimize kazandırılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi.

haber yaşar karatay