Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlk öğrencilerini alan Diş Hekimliği Fakültesinde dersler başladı

Bu yıl ilk kez öğrenci alan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim ve öğretim faaliyetleri başladı. Yeni dönemin ilk dersini Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş verdi.

Bu yıl ilk kez

 

– “Genç Diş Hekimlerimiz Bütün İnsanlığa Hizmet Edecek” –

Mesleklerin her birinin insanlığa sunduğu katkılar münasebetiyle çok değerli olduğunu, ancak insan sağlığına doğrudan katkı sunması münasebetiyle hekimliğin ayrı bir önem ihtiva ettiğini belirten Rektör Arıbaş, insanın eşref-i mahlûk olduğunu ve bu nedenle halka hizmetin hakka hizmet olarak kabul edildiğini iletti. Diş Hekimliği Fakültesindeki öğrencilerin çok güzel bir meslek seçtiklerini ve insanların dertlerine deva olacaklarını kaydeden Prof. Arıbaş, “Ağrıyı ve ıstırabı dindirmek bir sanattır ve antik çağlardan bu yana ağrıyı dindirenlere tanrısal bir güç atfedilmiştir” dedi. Diş hekimlerinin sadece ağrıyı dindirmek gibi bir vazifelerinin olmadığını, insanın genel iyilik halinde ağız ve diş sağlığının çok değerli bir noktada durduğunu vurgulayan ASÜ Rektörü, “Mesela kalp kapağı kaçakları veya sinir sistemi hastalıkları ağız ve diş sağlığı ile doğrudan ilişkilidir. Bağışıklık sistemi zayıflamış insanlarda diş sağlığının ve ağız hijyeninin bozuk olması bireyin ölümüyle sonuçlanabilecek hastalıklara neden olabilmektedir. Bu nedenlerle diş hekimleri ve geleceğin diş hekimi olacak olan öğrencilerimiz tüm insanlığa hizmet etmektedir” diye konuştu.

– Okuldaki Eğitimler Teknolojik İmkânlarla Destekleniyor –

Teknolojiyle birlikte diş hekimliği uygulamalarının yeni bir seviyeye geçtiğini ve Üniversite olarak öğrenciler için en ideal öğrenme ortamlarını oluşturduklarını anlatan Rektör Alpay Arıbaş, “İlk üç yıl -özellikle de ilk iki yıl- öğrencilerimiz teorik eğitim alacaklar. Üçüncü yıl yine teorik eğitim olacak ama bir taraftan da klinik eğitimler başlayacak. Öğrencilerimiz bu süreçte hastaya dokunmadan, maketler üzerinde uygulama eğitimleri almaya başlayacak. Okulumuzda, bir hastaya nasıl müdahale edileceğini göstermek amacıyla farklı benzetim sistemlerimiz var. Yani öğrencilerimiz güzel bir teknolojiyle, güzel bir ortamda, en iyi eğitimleri alacak” dedi. Arıbaş, konuşmasının ardından öğrencileri tebrik etti, talep ve önerilerini dinledi. Etkinlikte Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kürşat Eser de kısa bir açıklama yaptı. Öğrenci alım sürecine kadar hem fiziki hem de akademik olarak yoğun şekilde çalıştıklarını ve en iyi öğrenme ortamlarını oluşturmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Eser, “Bu noktada Sayın Rektörümüzün çok kıymetli destekleri oldu. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Öğrencilerimize en iyi eğitimleri vermek adına çalışacağız” dedi.

ASÜ Diş Hekimliği Fakültesinin ilk yılında 21 öğrenci, Klinik Bilimler ve Temel Bilimler alanında toplam 15 akademisyen eşliğinde eğitim görecek.

Bülten