Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İHTİSASLAŞMANIN EN ÖNEMLİ AYRINTISI SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELER

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ihtisaslaşma sürecinde ortayasürdürülebilir ürünler çıkması gerektiğini, toplumsal yaygın etkinin buradaönemli olduğunu belirtti. 

İhtisaslaşmakonusunun anlaşılabilmesi adına gerçekleştirilen tarama toplantılarınınüçüncüsünde tıp fakültesi akademisyenleriyle buluşan rektör Şahin, bu sürecinaraştırma ve geliştirme adına önemli kaynaklar sağlama potansiyeli olduğunubelirtti. spor ve sağlık alanının kesiştiği noktada projeler üretmekgerekliliğine dikkat çeken asÜ rektörü, “buradan ortaya çıkacak ürünlerin birbiçimde topumda bir karşılık bulması ve yaygın bir etkiye kavuşması lazım.Şehrin ekonomisi üzerinden bölgeye, oradan ülkeye ve dünyaya… bu işlerinsürdürülebilir bir etkiyle yayılması gerekiyor” dedi. tarama toplantıları ilehem konuyu izah ettiklerini, hem çerçeveyi çizdiklerini, hem de ilk fikirlerinortaya çıkmasını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Şahin, “İhtisaslaşma, araştırmave geliştirme konusunda bizlere önemli kaynaklar sağlayacak. ama bununolabilmesi için projelerin spor ve sağlık alanıyla kesişmesi gerekiyor. bu dafarklı disiplinlerle çalışmayı zorunlu kılıyor. İleriki süreçte, farklıdisiplinlerden akademisyenlerin katıldığı daha kapsamlı toplantılar dadüzenleyerek, fikirleri karşılıklı değerlendirme şansına sahip olacağız” dedi.prof. Şahin, sürecin diğer kamu kurumlarının işbirliğiyle ve valilikkoordinatörlüğünde yürüyeceğini belirttiği konuşmasını, “Çok sayıda paydaş bunoktada devreye girecek. kurumların imkânları ortak şekilde kullanılabilecek.yani bu süreç, tek başına iş yaptığımız bir süreç olmayacak” şeklindetamamladı.

başlıklarhalinde ilk fikirlerin tartışıldığı toplantıya rektör yardımcıları da katıldıve akademisyenleri sürece dair bilgilendirdi.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan
Sıradaki Haber Yaz aylarında eğitim heyecanı: MEB Aksaray’da ücretsiz yaz okullarını duyurdu!